.

Филмът на Анджелина Джоли неглижиран в Белград

Филмът на Анджелина Джоли неглижиран в Белград

Сърбите отново  показаха своя непримирим национализъм.  Филмът на Анджелина Джоли ‘В земя на кръв и мед’ събра  в Белград само 12 души публика.

Макар че във филма се разказва  за любовна история, която се развива на фона на босненската война, комшиите го възприемат като антисръбски.  На всичкото отгоре, от 12-те души, които са  отишли в киносалона, не всички са догледали филма - те започнали да излизат един по един, докато накрая останал само един пенсионер.   

От Филмовата академия в Белград твърдят, че филмът на Джоли е предубеден - той представял босненските мюсюлмани като цивилизовани хора, а сърбите като ‘диви селяни’.

Преди седмица,   в интервю за сръбски вестник, Анджелина Джоли каза, че филмът цели да събуди заспалата съвест на политиците, а не   да провокира даден народ. Тя не е имала намерение  да наранява никого или пък да бъде недоброжелателна  към дадени хора. Анджи, която явно е останала неразбрана, се надява, че сърбите ще гледат филма с открито сърце и, че няма да го приемат като нещо, насочено срещу тях.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...