.

Модерните женски спортове, които ще ти помогнат да се вталите

Модерните женски спортове, които ще ти помогнат да се вталите
Снимка: Dreamstime

Мъжете обожават да ходят на фитнес, но жените предпочитат по-забавни спортове като начин за отслабване. Представителките на нежния пол могат да избират между доста спортове – тае бо, бикини боди, пилатес, аеробика, бели денс, пауър йога, зумба, спининг и др. Списъкът определено е доооооста дълъг и голяма част от имената са интересни, а някои и трудни за запомняне. Но как да изберете подходящия за вас спорт, ако досега не сте спортували активно?

 

Един от най-известните женски спортове е пилатесът. Редовните тренировки водят до общо стягане на тялото, без натрупване на мускулна маса. Повечето упражнения са за мускулатурата на корема, на таза и на ханша. Работи се за гъвкавост, издръжливост и за повече сила на тялото. Пилатесът помага за оформянето на тялото, но не и за изгарянето на мазнини.

Интензивност – ниска.

 

 

В последните години зумбата също доби популярност. Жените тренират под формата на забавни танци, под звуците на готини парчета и натоварват тялото си, като в същото време горят доста калории. Колкото по-голямо е натоварването, толкова по-интензивно е потенето и се губят повече минерални вещества.

Интензивност – средна.

 

Тае бо представлява съчетание между аеробика и бойни изкуства. „Тае“ означава „крак“, а „бо“е съкратено от бокс. Тренировките по тае бо са добър начин за изгаряне на калории, придобиване на сила, координация и издръжливост. Няма директен физически контакт, така че няма опасност от наранявания. Използват се основно серия от удари, ритници и аеробни стъпки на фона на интензивни песни.

Интензивност – висока.

 

Спинингът е подходящ за хора, които не искат да спортуват навън при лоши метеорологични условия. Той представлява групово аеробно занимание, което е доста интензивно и се препоръчва основно за хора, които тренират сериозно и са физически издръжливи. По време на тренировките темпото се променя, а музиката е динамична, за да създава повече настроение.

Интензивност – много висока.

 

Спининг:

 

Всеки човек, който държи на себе си, трябва да спортува. Но хората имат различни характери, затова на едни им допада едно, а на други друго. Не се отказвайте да спортувате, ако сте посетили няколко тренировки по аеробика и не ви е харесало. Защо не опитате с нещо друго? Народни танци, например? Имате огромен избор, възползвайте се от него.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...