.

Какво искат мъжете и жените, когато отидат във фитнес залата?

Какво искат мъжете и жените, когато отидат във фитнес залата?
Снимка: Dreamstime

И мъжете, и жените тренират и искат да имат хубаво тяло, но за двата пола словосъчетанието „хубаво тяло“ има различно значение. Представителките на нежния пол искат да изглеждат добре, да имат релеф и да не са набити, докато господата искат да имат големи мускули и плочки.

 

 

Между мъжете и жените има хормонални и структурни различия, които определят различните нужди и цели във фитнес залата. Представителите на силния пол, които тренират редовно, трябва да имат здраво сърце, защото са предразположени към сърдечни проблеми. За да нямат излишни здравословни проблеми, мъжете трябва да наблегнат на кардио активност с ниско натоварване като плуване или каране на колело.

 

При жените са характерни проблеми с костите, особено когато влязат в критическата възраст. Затова специалистите препоръчват да наблегнат на аеробните упражнения с достатъчно натоварване като степ аеробика, бягане, скачане на въже, зумба, докато са още млади.

 

За да ходите с удоволствие на спорт, трябва да тренирате нещо, което наистина ви харесва. В никакъв случай не спортувайте насила. Също така бъдете реалисти. На някои хора структурата на тялото е такава, че те губят гъвкавостта си доста рано. Ако вие сте от тях, не се мъчете с упражнения, които изискват да сте пластични. Правете това, което ви доставя удоволствие и определено ще има ефект от тренировките.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
jasmins
преди 10 години
0
0
!
Отговори
Хаха първата снимка.. :lol:
Страница 1 от 1