.

Как бързо да направим плочки на корема?

Как бързо да направим плочки на корема?
Снимка: Dreamstime

Хората, които отслабват и тренират редовно искат едно нещо – да имат хубаво и стегнато тяло и по възможност ... плочки на корема. Това се иска основно от представителите на силния пол, но някои жени също имат желание да се сдобият с релеф.

 

Ако искате да имате изпъкнала преса, т.е плочки, ще трябва да се подложите на диета, която наистина дава така желаните резултати. Хубаво е предварително да знаете, че оформянето на коремната преса изисква изключително упорита работа. Не става само с коремни преси.

 

Храненето е от голямо значение при оформяне на коремната преса. Трябва да внимавате какво консумирате и да не се позволявате чести прегрешения.

 

 

Първо, определете калорийния си прием. Повечето хора отслабват, когато приемат около 26 калории на килограм телесно тегло и тренират 4-5 пъти седмично. Ако обаче искате да имате плочки, трябва да ги намалите до 20 калории на килограм.

 

Ако не обичате месо, яйца и млечни продукти, трябва да се научите да се спогаждате, защото протеините са важни за здравето и външния ви вид. Ако искате да имате плочки, приемът на протеин трябва да бъде висок. Той ще помогне на метаболизма ви да предотврати загубата на мускулна маса и да ви предпази от „вълчи“ глад.

 

При въглехидратите положението е точно обратното. Трябва силно да намалите тяхната консумация. Но това не означава да ги избягвате напълно, защото когато въглехидратите останат ниско за дълъг период от време, нивото на енергия ще се понижи, ще се постоянно гладни и изнервени и метаболизмът в покой ще спадне. Затова ежедневно трябва да приемате най-малко 25-50 грама както преди, така и след тренировка. Веднъж месечно е препоръчително да имате един въглехидратен уикенд, през който да приемате много повече въглехидрати, за да стимулирате метаболизма си. Наблегнете на храните, които са богати на въглехидрати, но са с ниско съдържание на мазнини и ги консумирайте заедно с протеин, за да не трупате излишни мазнини.

 

Като заговорихме за мазнини, имайте предвид, че трябва наистина да ги спрете, ако искате да покажете добре оформена преса. Приемайте едва няколко грама дневно и то от храни като ленено масло, ленено семе, рибено масло, зехтин, ядки и мазни риби. Не ги консумирайте обаче преди и след тренировка, защото това значително забавя храносмилането.

 

Ако наистина искате да имате „плочки“, трябва да промените начина си на живот. Трябва да се наспивате достатъчно, за да контролирате апетита за въглехидрати, да ограничите приема на натрий, за да не сте подути и да приемате достатъчно количество течности. Не е лесно да се оформи хубава преса, но усилията определено си заслужават.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Light Yagami
преди 7 години
0
13
!
Отговори
20 калории на килограм? Вие сериозно ли?Не знам кой ги пише тия глупости, но единственото, което ще си докарате е невероятен стрес на тялото, неадекватност и загуба на мускулната маса за дето сте работили досега (ако изобщо сте).За всеки човек калорийният дефицит е различен.Не пишете такива глупости, защото някой вярно ще ви се върже и ще заприлича на евреин от Освиенцим.
chupachups
преди 10 години
6
6
!
Отговори
Знаете ли кога ще направите плочки с толкова малко калории на ден? Никога, толкова ще отслабнете че ще ви се виждат МУСКУЛИТЕ НА КОРЕМА! А няма да да ги увеличите, както искате. :)
Страница 1 от 1