регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Как да стопите максимум калории на бягащата пътека?

Как да стопите максимум калории на бягащата пътека?
Снимка: Dreamstime

Въпреки че лятото е далеч, има хора, които сега започват да спазват определен хранителен режим и да спортуват активно, за да се отърват от излишните килограми. Факт е, че за да се вталите, трябва да приемате по-малко калории, отколкото горите. Най-ефективният начин за стопяване на мазнини са кардио упражненията. Ако обичате да тичате, но смятате, че навън вече е прекалено студено за спортуване на открито, то бягащата пътека във фитнес залата определено ще ви бъде от полза.

 

 

Ако досега не сте спортували активно, то трябва да бъдете внимателни и да не се спускате с главата напред. Първоначално е добре да правите около 150 минути бягане всяка седмица. След половин година може да ги вдигнете до 300 минути, за да има ефективно изразходване на калории. Много е важно тези минути да са разпределени що-годе по-равно за цялата седмица, а не да ги направите за 1-2 дни. Ако искате метаболизмът ви да е на ниво, трябва да сте постоянни и да щадите здравето си.

 

Въпреки че сте начинаещи, няма смисъл да започвате от най-лесните режими. По-добре си изберете среден и едва последните 2-3 минути може да отпуснете с нещо по-леко. Ако не се чувствате добре, докато тичате, слезте от пътеката, починете и продължете. В никакъв случай не преминавайте на по-лек режим, защото няма да има ефект от тренировката ви.

 

Ако искате да стопите максимално количество мазнини, трябва да спазвате определени интервали. Тичането с умерен бях в рамките на 10 минути е добре да бъде последвано от бързо тичане, но не повече от 2-3 минути, след това е препоръчително да се върнете на бавно бягане 1-2 минути. Тези 15-минутни сесии се повтарят 3-4 пъти по време на тренировка.

 

За да има тичането максимален ефект над телесното тегло, трябва да правите поне половин час силови тренировки седмично. Те могат да бъдат кратки, но с висок интензитет. Благодарение на тях се изгражда мускулна маса, а колкото повече мускули има човек, толкова по-бърз му е метаболизмът и гори повече калории.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...