.

Кристияно Роналдо с трогателни думи към сър Алекс Фъргюсън

Кристияно Роналдо с трогателни думи към сър Алекс Фъргюсън
Снимка: Reuters

Футбола е най-разпространения спорт. Той събира милиони на стадионите и пред телевизионните екрани, които заедно изживяват невероятни моменти, оформящи героите на деня. Постепенно тези на деня се превръщат в на годината и така, ако имат наистина голям талант остават легенди, които поколения наред помнят и се възхищават на качествата им.

 

 

Пример за човек на футбола, които постигна невероятни успехи и остави името в историята на спорта е сър Алекс Фъргюсън. До скоро той бе наставник на Манчестър Юнайтед и постигна забележителни успехи с червените дяволи. Фъргюсън бе повече от мениджър, той се превърна в сърцето на клуба, което непрестанно биеше и мотивираше всички в него.

 

Явно всичко това са осъзнали и от BBC, тъй като съра беше отличен с приза "Личност на годината" о време на наградите BBC Diamond Award. Една от изненадите на вечерта, която се превърна в най-обсъждания момент от церемонията беше включването на номинирания за "Златна топка" Кристияно Роналдо.

 

Португалецът взриви всички с емоционалното си послание и невероятните думи, които изрече по адрес на бившия му наставник. Огромна признателност и възхищение струеше от тях и видимо се забеляза, ще Роналдо успя да докосне Фъргюсън с тях. Ето какво каза звездата на Реал Мадрид:

 

"Здравей, шефе! Имам шанса да изпратя това съобщение и ще споделя с всекиго какво си направил за мен. То е нещо невероятно и никога няма да го забравя в живота си.

 

Когато дойдох в Манчестър на 18 години, сещам се много, много пъти, в които ти ми беше като футболен баща, даде ми много, много възможности, научи ме на много неща. Чувствам се щастлив да изпратя това съобщение.

 

Спомням си един от първите си дни, когато поисках фланелка с номер 28, ти ми даде номер 7, постави ме под голямо напрежение. Ти обаче каза "Няма проблем", ще си заслужиш този номер, защото си фантастичен играч.

 

Ти ме научи как да бъда добър професионалист, добро момче. Ти заслужаваш тази награда, защото си фантастичен мъж, фантастичен човек и си номер 1. Приятна вечер, ще държим връзка! Грижи се за себе си!".


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...