.

Кога ще се проведе световното по футбол в Катар?

Кога ще се проведе световното по футбол в Катар?
Снимка: Reuters

Футболът е най-популярният спорт в света. Тази игра пленява мнозина, които я изповядват като религия. За тях съботния ден е специален, защото има висша лига, което значи голяма молитва. Засядане пред телевизора от обяд, обреден водосвет на тялото вътрешно, замествайки светената вода с двойно по-голямо количество бира и най-важното получаване на онези съкровени 90 минути, през които всеки фен вижда своите идоли, силните на деня, показващи талант и сътворяващи невероятните ситуации, които ще се обсъждат цяла седмица.

 

 

Предвид горното описание, може да си представите какъв е ентусиазмът на всеки почитател на футбола, когато дойдат онези два месеца от лятото, когато се събират най-добрите в света — да, правилно се досещате, имаме предвид световното първенство по футбол. Тогава на стадиона излиза плеяда от звезди, които ако искаме да видим през останалото време от годината трябва да прескачаме от канал на канал и от първенство на първенство. Но веднъж на 4 години всичко това ни е спестено, веднъж на 4 години виждаме сблъска на титаните в битката за спечелване на най-важния приз във футбола.

 

Тази битка ни очаква само след месеци в Бразилия, където ще се проведе 20-тото Световно първенство по футбол. То обаче вече не крие никаква мистерия, затова погледите ни са насочени към бъдещето, там където лазерните мечове са победени от новия iPhone и серията Samsung Galaxy предлага най-добрите и големи щитове. Шегата на страна, но милиони фенове се чудят кога ще се проведе световното в Катар.

 

Единственото, което е сигурно е годината, а именно 2022 година. По-важното обаче са месеците. Запознати заявиха своите притеснения относно избирането на традиционните месеци юни и юли, поради неблагоприятния климат тогава. Явно и от ФИФА са стигнали до този извод, защото генералният секретар на ФИФА Жером Валке заяви:

 

"Мисля, че първенството в Катар няма да се играе, както сме свикнали между юни и юли месец. Причината затова е, че жегите в арабския залив през този период са убийствено големи и ще бъде много опасно за футболистите и феновете. Вероятно мондиалът ще се проведе между 15 ноември и 15 декември или най-късно 15 януари. Тогава температурите са равни на тези, които са в Европа през пролетта — 20-25 градуса"

 

Е, при всички случаи през 2022 ще има коледни подаръци за всички фенове на футбола, остава обаче да разберем дали белобрадия старец ще подрани и Мондиала ще се проведе между 15 ноември и 15 декември или пък шейната му ще закъса, заради некачествен дизел и ще гледаме световното през януари.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Duncan-Edwards
преди 10 години
1
1
!
Отговори
Тотална гавра. Ще трябва да се изместват графиците на първенствата , мачовете от ШЛ. С опитите си да получат повече пари ФИФА тотално се изложи. ***.
Страница 1 от 1