.

Основателни причини, заради които не бива да спортуваш

Основателни причини, заради които не бива да спортуваш
Снимка: Dreamstime

Хубаво е човек да спортува редовно, за да изглежда добре и да бъде здрав. Понякога обаче трябва да пропуснеш тренировката, колкото и да ти се ходи. Ако не искаш да си навлечеш излишни проблеми, не спортувай, когато си ...

 

... болен - според някои хора се оздравя по-бързо и лесно след интензивна тренировка, но това не е вярно. Когато човек спортува, енергията му отива за упражненията, които прави и по този начин на организма му е нужно повече време, за да оздравее. Също така ще ти бъде трудно да се концентрираш върху нещата, които правиш, а това може да доведе до сериозни травми. За да не си създадеш излишни главоболия, по-добре не спортувай, когато не се чувстваш добре.

 

 

... имаш травма – преди да започнеш да тренираш отново, трябва напълно да си се възстановил от нараняването, което си имал. Дори травмата да е лека, не бива да рискуваш, защото едно погрешно движение и може да се влоши. ...

 

все още не напълно възстановен – след като си бил болен или известно време не си тренирал, имаш нужда от време, за да влезеш в обичайния си ритъм. Ако все още не се чувстваш 100% здрав, по-добре не спортувай, защото рискуваш да се разболееш отново. Препоръчително е първата тренировка след период от почивка да бъде 50% по-лека от обичайното натоварване.

 

... все още си махмурлия – няма смисъл да си причиняваш това. Ще отидеш на тренировка и хем ще ти бъде зле, хем няма да бъдеш в състояние да спортуваш качествено. По-добре си почивай у дома и отложи тренировката за следващия ден, когато ще си свеж и в кондиция.

 

... без настроение – понякога човек просто има дни, в които нищо не му се прави и е апатично настроен към всичко. Не се мисли, че като отидеш да тренираш и ще повишиш настроението си. По-добре релаксирай по-друг начин – излез с приятели, пусни си някой забавен филм или хапни нещо вкусно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
react9902
преди 9 години
2
1
!
Отговори
С последното не съм съгласна :) На мен лично спортуването винаги ми помага да се възстановя от негативните мисли, преминали през ума ми. Хубаво е да потичаш и да слушаш успокояваща музика...не мислиш за нищо и същевременно си почиваш психически > ставаш щастлив (:
Страница 1 от 1