.

Идеи как да подобрим тренировката си [част втора]

Идеи как да подобрим тренировката си [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Важно е да тренирате ефективно. Ако тренировката ви дава резултати, вероятно я правите качествено. И все пак, трябва да се стремите да се усъвършенствате. Ако тренирате известно време и не отчитате резултати, вероятно нещо ви куца. Сега ще ви дадем няколко съвета как да горите повече калории и да увеличите силата си.

 

Променяйте често упражненията си. Не правете едно и също всеки път. Освен, че ще ви отегчи и ще ви стане скучно, тялото ви привиква. Така прогресът ви ще намалее или ще изчезне. Измислете различни упражнения за конкретни мускулни групи и редувайте.

 

Мислете за това, което правите. Когато сте на тренировка, недейте да си мислите за нищо друго. Забравете за проблемите, за това какво трябва да свършите, за любовните несгоди. Трябва да насочите мисълта си в спорта. Това е чудесен начин да подобрите тренировката си и да релаксирате едновременно.

 

Почивката е важна, колкото тренировките. Тя включва сън и добра храна. Ако искате да сте пълноценни, почивайте си, възстановявайте се. Не е хубаво да се претоварвате във фитнеса, а в следващия момент да не спите и да не се храните добре. Така ще се чувствате изтощени, няма да имате тонус, нито прогрес.

 

Разтягане. Не го подценявайте. След като приключите с кардиото и силовите упражнения, правете разтягане. Те са много важни и ще ви помогнат да се справяте по-добре с тренировките. Трябва да отделяте поне по 10 минути за такива упражнения.

 

Балансирайте тренировката. Понякога хората тренират само за една част от тялото, а пропускат другите. Това не е добра тактика. Ако искате да отслабнете цялостно, правете упражнения за всички мускулни групи. Ако искате да свалите килограми локално, не означава, че трябва да тренирате само корем или само крака. Трябва да насочите усилията си в проблемите области, но не и да изключвате изцяло останалите части на тялото.

 

Не правете коремни преси всеки ден. Факт е, че най-трудно се свалят мазнините в областта на корема. Там мускулите най-лесно се стягат, но най-лесно се и отпускат. Трябва да правите упражнения за коремните мускули, но не и всеки ден. Правете през ден или през два.

 

Намерете си мотивация. Недейте да си мислите, че ако не сте мотивирани, ще имате резултати. Много хора се отказват скоро след първите тренировки, защото им става скучно или нямат навик. Помогнете си сами. Пуснете си подходяща музика, намерете си приятел/ка, с който/която да посещавате фитнеса заедно или си мислете какво тяло искате да имате. Бъдете постоянни и се опитвайте да не пропускате тренировки. Така вашето постоянство ще ви се отплати и ще бъдете красиви и здрави.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...