.

Бавните тренировки са много по-ефективни, отколкото си мислиш

Бавните тренировки са много по-ефективни, отколкото си мислиш
Снимка: freedigitalphotos.net

В забързания ни делник нямаме особено свободно време. Това е основната причина за обездвижването при хората. За съжаление, младите също са обездвижени, часовете по спорт в училище са малко, а тийнейджърите не винаги имат време и възможност да посещават частни зали. Така се оказва, че много младежи пренебрегват двигателната култура. Сега ще поговорим повече за женските тренировки.

 

Повечето момичета се интересуват как да отслабнат и да имат красиво тяло. Проблемът е, че много дами прибягват до глад и недохранване. По този начин постигат единствено непостоянно тегло, увиснала кожа и отпуснато тяло. Ясно е, че без тренировки няма как да сте стегнати и жизнени.

 

Смята се, че кардио тренировките са чудесни, ако искаме да сваляме килограми. Кардио тренировки са тичането, карането на колело, скачането на въже и др. проблемът при тях е, че няма как да не се съчетават и със силови тренировки във фитнеса, примерно вдигане на малки гирички и други упражнения с тежести. Освен това тренировките трябва да се правят през ден или поне три пъти седмично, за да имате оптимални резултати. Това прави непосилни тренировките за някои млади дами. Изискват поне час във фитнес залата и не всеки има възможност за това.

 

Според американски фитнес инструктори, вече е открита перфектната тренировка. Тя се нарича „super slow” , което означава, че се прави много бавно. Тази тренировка се отличава с факта, че упражненията се правят изключително бавно. Ако едно повторение в стандартна тренировка се прави за 3-6 секунди, то в тези тренировки се прави за 20.

 

Началното движение трябва да е около 10-14 секунди, а обратното от 5-10. Отличително е, че се правят само 5 повторения, а не 15, както е при стандартните тренировки.

 

Има още една добра новина за дамите. Няма нужда да се чудите кога да отделите време за фитнес, защото тези тренировки могат да се правят само два пъти седмично и да са достатъчни. Две тренировки по половин час обещават сваляне на ненужни килограми и увеличаване на мускулния тонус.

 

Не бива да подценявате дишането. Както и при другите упражнения и при всички спортове, дишането играе много важна роля. Трябва да вдишвате и издишвате равномерно, да правите упражненията бавно, но уверено. Почивайте си поне 2 дни между тренировките. Тази super slow технология няма как напълно да замени аеробните упражнения, но успешно се комбинира с тях.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...