.

Съвети към спортуващите тийнейджъри

Съвети към спортуващите тийнейджъри
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички знаем, че спортът е здраве. Важно е да спортувате, да не се обездвижвате, да се храните правилно, за да имате красиво тяло. Проблемът е, че много младежи не знаят как да спортуват, макар да имат желание. Сега ще ви дадем няколко съвета.

 

Бъдете последователни. С няколко тренировки няма да постигнете нищо. Най-добре е първо да си изберете спорт. Не е нужно това да е фитнес, изберете нещо, което ви е интересно и ще ви доставя удоволствие. Следващото условие е да сте последователни. Последователността включва редовни тренировки, балансиран хранителен режим и достатъчна почивка. Дори отначало да ви е много трудно, не се отказвайте. Няма програма от упражнения, която да работи, ако не сте постоянни.

 

 

Изберете си ефективна програма. Разбира се, всичко зависи от това какво искате. Ако желанието ви е да отслабнете, правете повече кардио. Ако искате да качвате маса, тогава имате нужда от силови упражнения. Изберете подходящата за вас програма.

 

Поставяйте си реалистични цели. Не прекалявайте с желанията. Няма как да свалите 10 килограма за месец или да изкарате плочки за същото време. Трябва ви постоянство и упоритост, а не нереалистични очаквания. Иначе рискувате сериозно да се демотивирате и откажете. Всеки напредък е ценен, отдавайте му нужното значение. Затова не си поставяйте за цел да тичате по километър наведнъж. По-добре се старайте да тичате по 15 минути дневно.

 

Приятели. Защо не се опитате да намерите някой, с когото да споделяте успехите и неволите в спорта. Няма значение дали е близък, роднина, приятел. Ще е много по-лесно за вас, ако имате другарче. Така взаимно ще се подкрепяте и ще успявате по-лесно.

 

Спортът трябва да стане част от живота ви. Важно е да не приемате спортуването като задължение, а като удоволствие. Приемайте го като рутина, като нещо, което правите всеки ден. Той трябва да стане част от начина ви на живот и то неизменна част. Само така ще имате резултати и ще поддържате добра форма.

 

Бъдете щастливи. Спортът трябва да ви носи удоволствие. Трябва да изпитвате наслада от това, което правите. Ако ви е досадно и не ви харесва, може би трябва да смените спорта. Има много начини да постигнете мечтаното тяло. Дори танците ще ви се отразят добре, ако фитнесът ви е скучен. Аеробиката също е чудесен избор. Ако пък сте по-спокойна натура помислете си за пилатес, йога, каланетика или йогалатес.

 

Имайте търпение. Резултатите няма как да дойдат на следващия ден. Имайте търпение и не мислете, че се проваляте. Всяко усилие има смисъл.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...