.

Какво трябва да знаем за тренировъчния партньор

Какво трябва да знаем за тренировъчния партньор
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки е виждал приятели или двойки, които спортуват. Често пъти се среща гледката как един човек вдига на лежанката, а друг го пази да не се затисне. Или пък двойка, която тича в парка сутрин рано. Макар и да спазват различни програми, тези хора си помагат. Това са тренировъчни партньори. Важно ли е да имаме такъв и как да бъдем добри тренировъчни партньори ще разберете в настоящата статия.

 

Трябва ли задължително да имаме такъв партньор? Не, изобщо не е задължително. Ако успявате сами да се мотивирате да тренирате и се справяте добре, изобщо нямате нужда от такъв човек. Но за някои хора е много по-лесно, когато не са сами. Някои хора обичат да тренират, когато са сами и нищо не ги разсейва. Така постигат чудесни успехи. Други хора пък имат нужда постоянно някой да ги мотивира, това е една от причините да използват услугите на фитнес инструкторите. Ако тренирате с приятел, той може да ви бъде от голяма помощ.

 

 

Какъв човек трябва да бъде тренировъчния партньор? Хубаво е да имате сходни цели. Това означава, че ако искате да отслабнете, а вашата най-добра приятелка също иска да сваля килограми, можете да си паснете чудесно. Изобщо не е необходимо тренировъчният партньор да бъде спец в спорта. Просто трябва да му имате доверие и да тренирате заедно.

 

Трябва да можете да се съобразявате един с друг. Няма как да сте на едно ниво, дори да сте близки по физически данни. Не бива да ви отчайва това, защото трябва да се сравнявате единствено със себе си от вчера, от преди месец, от преди година, а не с партньора или приятелите ви.

 

Коректност. Важно е да се мотивирате взаимно, да не си позволявате да се отказвате. Това означава, че не бива да пропускате тренировки, ако нямате съществена причина. Съществена причина може да е болест, но не и „спи ми се“, „мързи ме“. Бъдете коректни един към друг, защото иначе ще разочаровате партньора си. трябва да сте редовни в тренировките, за да имате ефект.

 

Тренировъчният партньор може да не е добра идея за вас. Особено, ако не попаднете на правилния човек. Дори да сте приятели с някого, изобщо не означава, че ще си паснете като спортисти. Важно е да не ви дразни, да не завиждате на успехите си и да умеете да се мотивирате взаимно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...