.

Тае бо - сила и кардио

Тае бо - сила и кардио
Снимка: freedigitalphotos.net

Какво знаете за тае бото? Този спорт доби голяма популярност в последните години, особено сред дамите. Сега ще ви разкажем повече за него.

 

Та бо е система от фитнес упражнения, бойни изкуства като таекуондо, бокс и карате, както и аеробика. Съчетава концентрация, сила, самоконтрол, енергия, грация и дисциплина. Този спорт може да извае тялото ви и да ви помогне да се справяте по-добре с ежедневието си. Създава тонус и ви кара да се чувствате наистина добре в кожата си.

 

Името „тае бо” се състои от „тае”, което на корейски означава „крак” и „бо”, съкратено от „бокс”. Тае бо е изключително подходящ начин за горене на калории, защото е перфектно кардио. В този спорт няма директен физически контакт между хората, които го практикуват. Хореографията е изградена на базата на удари, ритници, подскоци и аеробни стъпки, а музиката е ритмична и надъхваща.

 

Има различни разновидности на тае бо. Най-популярните са кардио стил, който е с ластици, фит стил с гирички, лостове и повече аеробика, степ стил с платформа. Който и да изберете, пригответе се за доста подскачане, ритане и знайте, че първите пъти ще са доста трудни за вас, особено ако не сте тренирали преди това.

 

Преди тренировка не бива да се храните поне два часа. Ако се чувствате отпаднали, хапнете малко парче шоколад. Тези тренировки са много интензивни, предполагат обилно потене. Затова се снабдете с бутилка вода. По време на тренировката не е хубаво да прекалявате с водата, но пийте по 2-3 глътки през 15 минути. Трябва да се хидратирате, за да не прегрее тялото ви.

 

Дишането. То е много важно, а ако сте за първи път на тае бо, съсредоточете се именно върху това как дишате. Давайте си кратки почивки, ако не се справяте. Важно е поне първите десет минути да издържите без почивка, тогава са по-лесните упражнения.

 

След тренировка не бива да се храните веднага. Трябва да ядете поне след около час, за да позволите на тялото ви да гори калории от мастните депа. Не пийте много вода, за да не ви стане лошо. Пийте по малко и на често. Пийте повече витамин С, за да си спестите мускулната треска първите пъти. Този витамин е много силен антиоксидант, който ще ви избави от неприятните болки.

 

Тае бо е чудесен спорт, който намалява подкожните мазнини, подобрява функциите на сърцето, кръвообращението и работата на мускулите. Редуцира стреса и повишава тонуса. Стяга и извайва мускулите на цялото тяло.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...