.

Как да стопим мазнините в областта на корема

Как да стопим мазнините в областта на корема
Снимка: freedigitalphotos.net

Има много хора, които не са с наднормено тегло, но са по-закръглени в определени части на тялото. Това е видно повече при жените, просто защото на тях им личи повече. Има дами, които пълнеят в зоната на бедрата и ханша, а други в зоната на корема. Малко са щастливките, които трупат килограми равномерно. Истината е, че мазнините около талията и корема, могат да бъдат опасни. Според някои лекари, затлъстяването в областта на талията, може да доведе до сърдечно съдови заболявания и до висок холестерол. Освен това, мазнините в тази област не са естетични и плоското коремче е много по-привлекателно. Как да свалим излишните килограми в областта на корема?

 

Ограничете захарта и подсладителите. Знаете ли защо се пълнее от сладкото? Защото повечето хора приемат повече захар, отколкото изразходват. Тялото не може да я преработи и изгори, затова я превръща в мазнини. Според изследвания, прекаляването със сладкишите води до натрупване на големи количества мазнини в зоната на корема. Забравете и за подсладените напитки. Те са още по-вредни, защото мозъка не ги разпознава като храна. Така не задоволяваме нуждата си за сладко и не утоляваме глада си. Пийте повече вода, вместо сокове.

 

Яжте повече протеини. Когато искате да отслабнете, трябва да хапвате повече протеини. Те засищат за по-дълго време, защото се усвояват по-бавно от организма. Когато изядете една пилешка пържола и порция салата, вие се засищате поне за няколко часа. В това време не се сещате за сладкишите или други излишни храни. Когато основните ви хранения за деня са съставени от белтъчини, няма да огладнявате по никое време.

 

Спорт. Няма как да свалите излишните килограми без спорт. При коремните мускули е доста сложно, защото е много важно да стегнете корема. Не си мислете, че само с няколко коремни преси на ден, ще изглеждате супер. Истината е, че коремът изисква много тренировки. Правете кардио, за да изгорите мазнините. Корем се сваля с кардио тренировки, поне три пъти седмично. Така ще горите мазнините. Но трябва да стегнете мускулите.

 

Правете различни упражнения, които тренират различните мускулни групи. Правете коремни преси, но също така и упражнения за коремни мускули, които включват и краката. Така ще натоварите зоната под пъпа, която е най-проблемна. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...