.

Най-популярните и любими мъжки спортове

Най-популярните и любими мъжки спортове
Снимка: thinkstockphotos.com

Като цяло мъжете обичат да спортуват повече, отколкото жените. Не, че и представителките на нежния пол не прекарват известно време във фитнес залата или в парка, но те не влагат толкова труд, колкото мъжете. А и представителите на силния пол обичат и да гледат спорт и спортни предавания, докато дамите предпочитат някоя сапунка или разходка по магазините.

 

Има доста спортове, които стават за мъже и за жени, но има и такива, които са известни повече като „мъжки“. Виж списък на 10 спорта, които са изключително популярни сред господата и които се харесват както от малки момченца, така и от възрастни мъже.

 

Сумо


 

Този японски спорт определено не се харесва на повечето жени. В него две няколкостотин килограмови „чудовища“ се борят, докато единият от тях не бъде победен или не се озове извън очертания кръг. А какво ли е усещането да се озовеш между двамата и да бъдеш притиснат от туловищата им?

 

Голф


 

Това е един аристократичен спорт, който се практикува от богатите мъже. Там не се набляга много на играта, а повече на консумацията на скъпи напитки и завързването на нови бизнес контакти.

 

Мотокрос


 

Този спорт се практикува от много сексапилни и здрави момчета, които излагат живота си на риск при всяка една тренировка и състезание. Но си заслужава, защото адреналинът е на макс и усещането е просто невероятно. За съжаление, повечето хора не гледат на тях насериозно и смятат, че са невъзпитани момчета, които не знаят как да си уплътняват свободното време.

 

ММА


 

Едно кърваво зрелище, което в последно време придобива популярност и у нас. При него две мускулести момчета се качват в една клетка и се опитват да постигнат надмощие един над друг, като използват широко разнообразие от позволени техники от бойни изкуства. Има категории по килограми, за да може двамата противници да бъдат равнопоставени. Срещите се състоят от 3 рунда по 5 минути. Мачът приключва, когато единият бъде нокаутиран, предаде се или съдията реши да го прекрати. Възможно е двубоят да бъде спрян и по лекарско решение, ако единият участник е много лошо ранен или не е в състояние да се защитава адекватно.

 

Ръгби


 

Този спорт много прилича на футбола. Играе се с овална топка, която играчите на всеки отбор си подават с ръце и крака, опитвайки се да достигнат противниковото точково поле или да отбележат гол във вратата. Мъжете, които тренират ръгби, са огромни, бързи, но не така привлекателни. Възможно е да имат доста изкуствени зъби в устата (или просто да им липсват), защото играта е груба – чупят се зъби, носове, ребра и т.н.

 

Хокей


 

На този спорт може да се гледа като на футбол с кънки. Хокеят е отборен зимен спорт, който се играе върху ледена пързалка с шайба. Има два отбора от по шест човека, които се опитват да си отбележат гол, вкарвайки шайбата във вратата на противника. Мачът се състои от 3 част от по 20 минути. При равен резултат се играе, докато единият отбор не отбележи гол. И този спорт не е безопасен, защото нанася сериозни травми. Възможна е да бъде счупен нос или да бъде избит зъб с шайбата или стика.

 

Автомобилно състезание


 

Няма значение дали става въпрос за NASCAR, Formula 1 или някакво друго. Високите скорости винаги са привличали мъжете. Когато летиш с над 200км/час една грешка и се прощаваш с живота си. И това, ако не е адриналин на макс!

 

Бокс


 

Има много известни боксьори, които респектират обществото. Това са истински мъже, истински бойци! Говорим за мъже като Майк Тайсън, Мохамед Али, Рой Джоунс – младши, Роберто Дюран, Джордж Форман, Витали Кличко и др. Това е един определено болезнен спорт, който обаче привлича доста почитатели, основно мъже. Повечето боксьори се пенсионират с мозъчно увреждане, но тава е цената за боксовата слава.

 

Футбол


 

Няма как да пропуснем този наистина мъжки спорт, който обаче има и доста фенки. Е, няма да отричаме, че повечето жени гледат мачове и ходят по стадиони, само за да гледат красивите тела на футболистите, но има и такива, които наистина изпитват удоволствие от играта. Дори има девойки, които тренират футбол и се справят по-добре с топката от доста мъже. Когато излязат на терена двата отбора, за тях няма нищо по-важно от победата. Те са готови на всякакви жертви в името на крайния резултат – нарушения, контузии, грубо държание и т.н. За съжаление, в последните години има доста мачове, които се продават, но те наистина не заслужават коментар, защото футболът е игра, а не бизнес!


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...