.

Домашният любимец е чудесен партньор в спорта

Домашният любимец е чудесен партньор в спорта
Снимка: freedigitalphotos.net

Домашният любимец е най-важният и обичан член на семейството. Всеки, който има животинка признава, че това е най-добрият му приятел и наистина е член на семейството. Замисляш ли се, че ако имаш куче, можеш да спортуваш заедно с него и така ще ти бъде много по-интересно. Спортът може да е скучен, особено ако всички твои приятели ти отказват компания. Защо не пробваш да се движиш и да поддържаш тонуса си, заедно със своя любимец?

 

Трябва да имаш предвид, че не всяко куче може да ти бъде равностоен партньор в спорта. Ако кученцето ти е още много малко, по-добре е да го изчакаш да порасне. Недей да тормозиш възрастно куче, защото то няма толкова сила и енергия. Ако домашния ти любимец има някакъв здравословен проблем, също трябва да се въздържаш от спорт заедно с него. Малките породи са много по-чувствителни, изморяват се лесно и не могат да издържат на бързо темпо.

 

Разходката е спорт. Много хора подценяват ежедневната разходка с домашния любимец. Кучето има нужда да се разхожда поне два пъти на ден, а и ти също. Обездвижването не е добра идея, защото носи големи последствия. Затова не оставяй грижите за кучето на родителите си, а излизай с него всеки ден.

 

Тичане. Можеш да тичаш спокойно с кученцето си, а то много ще се радва. Трябва да го научиш да тича до теб и да не се дърпа и да не бяга. Можете да правите кардио с няколко кроса из парка. Ако си начинаещ, най-добре е да тичаш леко и бавно, без да се претоварваш. Отначало ще е трудно, но постепенно ще свикнеш.

 

Играта с пръчка. Вероятно кучето ти много обича да ти носи пръчка/топка/играчка и няма търпение да излезете навън, за да си поиграете. Можеш да промениш малко тази игра като вземеш дълга пръчка или специална играчка: пръчка с въженце и топка. Така можеш да караш кученцето да скача и да те гони, а ти да не му даваш да стигне топката. Поиграйте така 20-30 минути и ще се почувствате доста изморени.

 

Разходка в гората. Защо не се порадвате на хубавото време и не отидете на разходка из планината. Един преход ще бъде толкова натоварващ за вас, а също и много сближаващ. Колкото повече време прекарваш с кучето си, толкова повече ще се обичате.

 

Не забравяй да пазиш кучето си от прегряване и дехидратиране. Винаги носи вода и за него, а ако видиш, че е преуморено, приберете се вкъщи.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...