.

Плюсовете на сутрешната тренировка

Плюсовете на сутрешната тренировка
Снимка: thinkstockphotos.com

Повечето хора спортуват след работа/училище, защото ги мързи да станат рано сутрин. Разбираемо е сутрин рано да ти се спи и да предпочиташ да се излежаваш в леглото, отколкото да си във фитнес залата, но сутрешните тренировки са изключително полезни и е хубаво да се замислиш върху това. Виж кои са предимствата на тренировките рано сутрин:

 

Няма да има народ във фитнеса – не само теб те мързи да ставаш рано, за да тренираш. Поради тази причина сутрин рано няма много мераклии във фитнес залата. А каква по-добра новина от тази? Няма да чакаш за фитнес уредите и ще може да си направиш една бърза и стегната тренировка, без да ти се пречкат другите трениращи.

 

 

Ще имаш по-здрав сън – много по-полезно е да ставаш по-рано и да не спиш прекалено много часове. Когато започнеш да ходиш редовно на фитнес сутрин, ще забележиш, че имаш по-подреден ден и времето ти ти стига за всичко. Вечерно време пък ще си достатъчно уморен, за да легнеш и да заспиш бързо.

 

Ще бъдеш тонизиран – след тренировка човек винаги се чувства по-добре. Ако тренираш сутрин, ще започнеш деня си тонизиран и свеж и това ще те държи до вечерта. Ще пиеш по-малко кафета през деня и ще имаш повече енергия, за да вършиш задълженията си.

 

Ще имаш време вечерта – много е досадно, когато приятелите ти се разбират да излизат след работа/училище, а ти се цепиш от тях, защото трябва да отидеш на фитнес. За да може да имаш свободно време всяка вечер, просто премести тренировките си сутрин. Така няма да ти се налага да избираш между приятелите и фитнеса.

 

Ще гориш повече мазнини – учените са доказали, че по време на сутрешните тренировки се изгарят най-много мазнини. Това е така, защото те активизират метаболизма и той започва да изгаря калории веднага след сън.

 

Ще си изградиш навици – хубаво е човек да има здравословни навици, които да спазва. Ставането рано сутрин и тренировките могат да бъдат едни от тях. Това ще промени и режима ти на хранене и ще започнеш да се храниш по-здравословно. След тренировка ще си уморен и със сигурност ще имаш нужда от закуска, хранене, което често пропускаш, защото ставаш късно и нямаш време или защото не обичаш да ядеш след ставане, а докато се сетиш да хапнеш и то е станало време за обяд.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...