.

Как да влезеш във форма до лятото без много усилия [част първа]

Как да влезеш във форма до лятото без много усилия [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Пролетта дойде и вече е време да сменим дебелите пуловери с по-ефирни материи и къси панталони вместо дебелите джинси. Проблемът идва, когато осъзнаем, че тялото ни изобщо не е в мечтана форма. Коремчето ни се е отпуснало, целулитът отново се е появил, а тонусът ни е изчезнал. Време е да се стегнеш и да се вкараш във форма поне до лятната ти почивка. Престани да се оправдаваш и да се тъпчеш с вредна храна, а се заеми по-сериозно с физическата си подготовка. Сега ще ти разкажем за няколко лесни начина, чрез които да топиш мазнините.

 

Дори 10 минутна гимнастика е по-добре от нищо. Вероятно си казваш, че няма никакъв смисъл да се захващаш с няколко упражнения сутрин, защото така или иначе това не е интензивна фитнес тренировка. Истината е, че има защо да го правиш. Всяко движение е по-добре от седенето пред телевизора или компютъра и преяждането с вредни храни. Затова слез 2 спирки по-рано и върви пеша до училище или направи 30 клякания, когато станеш от сън. Определено ще се чувстваш по-зареден/а и ще подобриш кръвообращението си.

 

 

Когато видиш, че изпускаш автобуса, затичай се. Излез 3 минути по-късно сутрин и се затичай за градския транспорт. Така ще правиш едно малко кардио упражнение, което няма да ти навреди. Не очаквай да изгориш много калории, но определено ще се почувстваш по-добре и ще си помислиш дали не е добре да го правиш по-често.

 

Забрави за асансьора и ескалатора. На кой етаж живееш? Ако живееш на по-горен етаж вероятно използваш асансьора по няколко пъти на ден, без дори да се усещаш. Време е да спреш да го правиш и да се качваш пеша по стълбите. Това може да ти звучи изключително скучно и досадно, но опитай да изкачиш 8 етажа без почивка и без да се задъхаш. Определено в началото ще ти бъде трудно, но с времето ще свикнеш. Така ще се тонизираш и ще подобриш формата си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...