.

Как да влезеш във форма до лятото без много усилия [част втора]

Как да влезеш във форма до лятото без много усилия [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Пролетта дойде и вече е време да сменим дебелите пуловери с по-ефирни материи и къси панталони вместо дебелите джинси. Проблемът идва, когато осъзнаем, че тялото ни изобщо не е в мечтана форма. Коремчето ни се е отпуснало, целулитът отново се е появил, а тонусът ни е изчезнал. Време е да се стегнеш и да се вкараш във форма поне до лятната ти почивка. Престани да се оправдаваш и да се тъпчеш с вредна храна, а се заеми по-сериозно с физическата си подготовка. Сега ще ти разкажем за няколко лесни начина, чрез които да топиш мазнините.

 

Използвай интернет. Вероятно прекарваш поне по няколко часа на компютъра, докато играеш игри, разглеждаш социалните мрежи или просто си четеш интересни неща. Време е да съкратиш часовете, прекарани пред монитора, за сметка на повече движение. В интернет има много клипчета, които представят тренировки, подходящи за изпълнение вкъщи. Ако нямаш средства или време да посещаваш групови занимания или фитнес, това е идеално за теб. Можеш да ги правиш по всяко време, а не изисква почти нищо. Размести малко мебелите, за да си направиш място и отдели 20-30 минути.

 

 

Отивай на шопинг! Пазаруването е любимият спорт на всяка жена. Разбира се, че за новият сезон имаш нужда от нови блузки, панталони и куп други неща. Сега е време да обиколиш магазините из твоя град. Важното е да го направиш пеша и по възможност да не е в мола. Така ще видиш колко изморително е да прекараш 4-5 часа в обикаляне за най-красивите сандали.

 

Излез с по-малкия си брат/сестра. Вероятно понякога най-малкия член на семейството ти се струва досаден и те дразни. Време е да му дадеш това, от което има нужда – много игра. Вместо да седите вкъщи и да се карате кой да седи на компютъра, вземете топката и отивайте да играете навън. Спомни си за старите игри, които обожаваше. Поиграй с него/нея поне час или два. Ще видиш колко изтощителни и изморителни са детските игри, когато вече не си дете.

 

Вместо на кафе, на разходка. Колко често прекарваш поне един час в пиене на кафе с приятели. Вероятно всеки ден сядате на заведение. Времето е чудесно и е добра идея да отидете на разходка. Може да е в близкия парк или да се организирате за пикник/преход в планината. Така ще си прекарате чудесно и ще ви остане много готин спомен.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...