.

Упражненията, които ще ти помогнат да се отървеш от "любовните дръжки"

Упражненията, които ще ти помогнат да се отървеш от
Снимка: thinkstockphotos.com

За да се отървеш от „любовните дръжки”, трябва да промениш режима си на хранене и да започнеш да спортуваш редовно. Паласките обикновено се появяват при жените, но има и мъже, които имат пояс около талията си. За съжаление, веднъж появили се „любовните дръжки” трудно изчезват. Но не е нещо невъзможно, така че не се плаши! Трябва просто да си упорита и да правиш няколко упражнения редовно, както и да се храниш правилно.

 

Упражнение Странични екстенци:

 

Тези упражнения се правят на римско столче, на което може да се хванеш здраво с краката, като в същото време кръстът ти е свободен. Това упражнение прилича на коремните преси, като при него се се натоварват косите коремни мускули. Ако редовно правиш странични екстенци ще оформиш страничната част на коремната мускулатура, ще оформиш паласките и те ще се изтеглят назад.

 

 

Упражнение Мъртва тяга:

 

По принцип това упражнение се изпълнява основно от мъже, но дава много добри резултати и при представителките на нежния пол. Мъртвата тяга се изпълнява с лост. При дамите е добре да се използва крив лост и да се добавят тежести, с които ще може да изпълняваш упражнението правилно. Щангата се намира на земята, навеждат се с кръста напред, като се стараеш гърбът ти да е изправен. Изпъваш ръцете си и вдигаш щангата, докато тялото се изправи. След това изпъваш леко назад гърба, като ще усетиш напрежение в долната част на гърба и кръста. Изпълнява се в 10 повторения по 3 серии.

 

Упражнение с дъмбели:

 

Избери си дъмбел, който е достатъчно тежък за теб. Той не бива да е нито прекалено, нито прекалено тежък. Хвани дъмбела с едната ръка и я отпусни до тялото. Другата ръка трябва да е леко подпряно до слепоочието и сгъната в лакътя. Наведи тялото в посока към свободната ръка. Това упражнение е подходящо както за „любовните дръжки”, така и за коремната мускулатура. Тези упражнения ще ти помогнат да се отървеш от паласките, но задължително преди тях трябва 15-20 минути да правиш кардио упражнения, за да се разтегнеш добре и да избегнеш травми и наранявания.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...