.

Тайландски масаж за успехи в спорта

Още подобни новини
Тайландски масаж за успехи в спорта
Снимка: freedigitalphotos.net

Масажът е перфектен способ за отпускане на тялото след изтощителна тренировка. Традиционният тайландски масаж обаче предлага много повече. Тайландската традиция се основава на това, че в тялото протичат 72 хиляди енергийни линии – така наречените зен линии. Десетте най-важни от тях биват обработвани при тайландския масаж.

 

При тайландския масаж не се използват игли. Вместо това в употреба влизат палци, останалите пръсти и лакти, като се упражнява натиск върху енергийните зони. При това дланите и стъпалата например възвръщат топлината си, ако преди това са били студени. Като резултата на хармонизирането на енергийния поток се постига ускоряване на метаболизма и обмяната на веществата, подобрява се кръвообращението и усвояването на нутриентите в храносмилателната система или иначе казано, ускорява се възстановяването ви след тренировка.

 

Възникване на тайландския масаж. Корените на тайландския масаж се намират не в Тайланд, както би могъл да предположи човек, а в Индия. Именно там преди 2500 години в тогавашното кралство Магадха е практикувал лекарят Ийвака Кумар Бхача – придворен лекар на краля и приятел на Буда и неговите приближени монаси.

 

 

Науката и тайландския масаж. Съществува връзка между облекчаването на болката и тренировъчното възстановяване. Тайландският масаж се прилага от масажисти с много различни цели. Понякога това е общо повишаване на тонуса и извличането на максимума след една интензивна тренировка. В други случаи, за да се облекчат конкретни оплаквания. Масажът подобрява еластичността на мускулатурата, подсилва кръвообращението в организма и по този начин регулира функционирането на телесните органи. Изследвания сочат, че при хора подлагащи се на тайландски масаж, имунните стойности при тях са по-високи, отколкото при обикновените хора. Освен това този тип масажи подобряват настроението и се справят с нарушения в съня.

 

Кога тайландският масаж не оказва действие? Удо Айхелберг, който обучава специалисти по тайландски масаж обяснява, че някои хора не искат действително да се отпуснат. Материализмът предизвиква спазми, обяснява специалистът. Хората трябва да са отпуснати и отърсени от всекидневните си грижи за да позволят на терапията да подейства.

 

Масажът не трябва да предизвиква болка. С манипулациите масажистите целят отпускане от стъпалата до главата. Ако човек си представи мускулите си като маркучи, напрежението в тях действа като запушване. Те трябва да бъдат освободени чрез натиск, в правилните точки и с точния интензитет, за да могат мускулите отново да омекнат. Когато открие напрегнати точки, изкуството на масажиста се състои в това да упражни натиск с правилната сила и посока, за да се постигне рехабилитиращия ефект.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...