.

Повече маса, сила и релеф в бицепсите с различни хват и амплитуда

Повече маса, сила и релеф в бицепсите с различни хват и амплитуда
Снимка: freedigitalphotos.net

Искате ли по-големи и по-добри бицепси? Тогава просто правете бицепсово сгъване с щанга, до припадък. Де да беше толкова лесно. Според някои самостоятелно коронясани експерти, понякога това помага. Чрез включването на тези няколко конкретни стратегии в нормалния си тренировъчен план, вие ще добиете по-добър цялостен размер и качество на мускулите.

 

Ширината на захватa, с която изпълнявате бицепсово сгъване с щанга може да направи всичко различно за растежа на бицепсите. С помощта на стандартен хват, колкото ширината на раменете, натоварвате и двете глави на бицепса. Дългата глава е външната – тази, която е в близост до страничната глава на трицепса, а късата е разположена откъм гърдите и хълбоците. Колкото по-широко хващате щангата, толкова по-голям акцент ще поставяте върху късата глава и обратното – колкото по-тесен е хватът ви, толкова по-голям стрес ще концентрирате върху дългата глава. Така че постарайте се да добавите към сгъванията с ширината на раменете и такива с по-тесен и по-широк хват, за да обхванете целия спектър от зони, в които бицепсът да бъде ударен по-концентрирано. Това ще увеличи размера и силата и на двете глави на бицепса, които заедно ще завършат образа на по-обемен и завършен мускул.

 

 

Частични повторения. Заради факта, че частичните повторения са обширно дискутирана тема, вие вероятно знаете предимствата на тази техника. Изпълнение на повторения чрез само част от едно упражнение ви помага да станете по-силни в този конкретен диапазон. Това е нещо, което може да се приложи, за да натоварите си, както подобава. Но за разлика от техниката 21, когато се заговори за тренировка на бицепсите и частични повторения, тук ще стане дума за най-големите печалби, които могат да се извлекат от една техника. Когато направите пълен обхват на движението при бицепсово сгъване, можете да се ограничавате с тегло на дъмбелите или гирите. Тежестта реално е ограничена от най-слабата товка в изпълнението на движението (ако изпълнявате упражнението стриктно, естествено).

 

Ако изпълнявате бицепсово сгъване от седеж, например, ограничавате зоната за движение на ръцете наполовина, защото реално предмишниците ви достигат финалната си точка на движение, докосвайки бедрата ви. По-късият диапазон на движение позволява да приложите повече стрес върху мускулите, като претоварите бицепса по-качествено, защото сте най-силни във втората завършваща половина на движението. Доказано е, че повечето трениращи могат да сгънат с 20-30 процента по-голяма тежест при сгъване от седеж, отколкото при бицепсово сгъване от стоеж.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...