.

Класация на най-добрите фитнес уреди за дома

Класация на най-добрите фитнес уреди за дома
Снимка: Dreamstime

Хубаво е човек да спортува редовно, за да поддържа тонус и да бъде във форма. В днешно време обаче някои хора нямат достатъчно свободно време, за да стигнат до фитнес залата. Това обаче не означава, че трябва да се занемариш. Може да разрешиш проблема си с липсата на достатъчно свободно време, като си вземеш фитнес уреди за дома. Виж кои са най-подходящите:

 

Велоергометър – редовната му употреба ще ти помогне да гориш мазнини, да подобриш състоянието на сърдечно – съдовата си система и да укрепнеш тялото си като цяло. При тренировка с велоергометър най-много натоварваш мускулите на бедрата и прасците. Ако искаш да оформиш и стегнеш и дупето си, карай прав.

 

 

Въже за скачане – това е един забавен начин за горене на калории. Скачането на въже гори мазнините, укрепва мускулите на краката, ускорява пулса и подобрява координацията.

 

Лежанка за щанга – когато си купуваш такъв домашен фитнес уред, задължително трябва да си вземеш модел, който има регулиране на позицията – равна или наклонена, както и на височината, на която поставяш щангата. Упражненията на този фитнес уред увеличават масата на големите гръдни мускули.

 

Степер – редовните упражнения на степер водят до укрепване на мускулите на задните части, бедрата и прасците.

 

Гребен тренажор – гребането е сложно движение, по време на което се изразходва голямо количество енергия. Тренировките с гребен тренажор натоварват всички големи мускулни групи – корем, гръб, ръце и бедра.

 

Кростренажор – натоварвате цялото тяло, укрепвате всички големи мускулни групи. Страхотен е за горене на мазнини. Движенията наподобяват ски бягането – един от най-натоварващите спортове.

 

Дъмбели – тренировката с дъмбели развива мускулите и подобрява силовата ти издръжливост.

 

Комбинирана лежанка за коремни преси – ако искаш да имаш плочки на корема, това е уредът, който ти е необходим. Той поддържа гърба, предпазва от травми и ти помага да оформиш коремните си плочки.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...