.

Спортовете, които горят най-много калории

Спортовете, които горят най-много калории
Снимка: freedigitalphotos.net

Спортът носи здраве и затова е хубаво да спортуваш често. Истината е, че много от тийнейджърите не го правят. Някои се оправдават с липсата на средства, други с това, че и без да са активни, се чувстват добре. Но ако искаш да отслабнеш, спортът е единствения здравословен начин. Подбрали сме спортовете, които изгарят най-много калории. Важно е да уточним, че броят на изгорените калории зависи и от интензивността, с която тренираш.

 

Тичане. Джогинг в парка може да е перфектната тренировка за момиче, което иска да свали няколко килограма. Един час тичане със скорост 10 км в час изгаря 650 калории. Тичането стяга краката и дупето, натоварва цялото тяло и тренира сърцето. Освен това е много евтин – не ти трябва нищо друго освен хубави спортни обувки и екип.

 

Аеробика. Тя е чудесен женски спорт, защото не се изисква сила, а издръжливост. Ако не тренираш редовно и посетиш една такава тренировка, може да се измориш страшно много. Идеята е в навика. С времето ще свикнеш и ще правиш много по-дълги тренировки. Един час аеробика гори 350 калории. Тя стяга цялото тяло и ни прави по-подвижни.

 

 

Бадмингтон. 300 изгорени калории за час ти носи играта на бадмингтон. Стяга ръцете, които са проблемна зона на много жени. Освен това натоварва краката и дупето, както е и чудесно кардио упражнение.

 

Бокс. Женският бокс е чудесен начин да се стегнеш и отслабнеш. Можеш да изгориш 700 калории за един час. Бицепси, трицепси, корем, дупе и бедра, всички тези мускули работят активно, докато се бориш с боксовата круша. Боксът е идеален и ако искаш да излееш негативната си енергия някъде.

 

Скачане на въже. Помниш ли тази забавна игра от детството? Със сигурност си играла всеки ден на нея, но сега ако пробваш, няма да е толкова лесно, колкото преди. Спомни си за детството и сваляй 600 калории на час с любимото си въженце. Така ще подобриш равновесието си, ще стегнеш краката, дупето и корема.

 

Изкачване. Може да бъдат стълби, преход в планината или упражнение във фитнеса. Така изгаряш минимум 650 калории на час, което е отличен резултат. Катеренето е забавно и лесно, освен това е много евтино. Ако нямаш бюджет за спорт – просто качвай стълбите в блока/къщата ти.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...