.

Как да запазиш мускулите си, докато си на диета

Как да запазиш мускулите си, докато си на диета
Снимка: iStock

Определено не е лесно да натрупаш мускулна маса, след това да минеш на диета и да запазиш мускулите си. Може да не е лесно, но не е невъзможно. Виж няколко лесни метода, които ще ти помогнат да запазиш мускулатурата си, докато топиш излишните мазнини:

 

Наблегни на интентизните тренировки. Карането на колело и тичането може да горят мазнините, но в същото време водят и до губене на мускулна маса. Затова е препоръчително да тренираш интензивно, за да гориш мазнините, но не и мускулите си.

 

Когато промениш хранителния си режим и започнеш да приемаш по-малко количество калории, започваш да огладняваш по-бързо и лесно. В такъв момент трябва просто да замениш въглехидратите с протеин, защото той се усвоява по-бавно и те кара да се чувстват сит дълго време.

 

 

За да запазиш мускулите си, трябва да си осигуряваш достатъчно почивка. След тежка тренировка е задължително да се наспиш хубаво, защото в това време мускулната маса се възстановява и всички физиологични механизми се регулират.

 

Специалистите препоръчват, след като приключиш с кардио тренировката си, да направиш няколко кратки, но ефективни упражнения с тежести, за да стегнеш мускулната си маса.

 

Храненето след тренировка е много важно. След края на физическото натоварване мускулите са гладни за хранителни вещества като витамини, минерали, протеини, някои мазнини и въглехидрати. Те са много важни за бързото възстановяване след интензивни тренировки. Не трябва обаче да се храниш веднага след тренировка, добре е да изчакаш поне два часа, за да избегнеш поемането на мазнини от мускулите.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...