.

Няколко неочаквани ползи от редовните тренировки

Няколко неочаквани ползи от редовните тренировки
Снимка: iStock

Знаеш, че за да бъдеш в добро физическо и психическо здраве, трябва да спортуваш редовно. Факт е, че тренировките са изключително полезни за тялото. Виж кои са ползите от редовното спортуване:

 

Упражненията оказват благоприятно влияние както на тялото, така и на духа.

 

Благодарение на тренировките ще имаш достатъчно енергия през деня – рано сутрин, в почивен ден, през студените зимни дни и т.н. Ще забравиш напълно за пролетната умора, зимната депресия, ПМС-то и другите подобни досадни неща.

 

Тренировките карат организма да отделя хормони, които повишават самочувствието на момента.

 

 

Редовното спортуване подобрява общата физическа форма и издръжливостта.

 

Ако правиш упражнения редовно, със сигурност няма да изпадаш в депресивни състояния. Също така ще се чувстваш по-добре в кожата си и ще излъчваш сексапил.

 

Физическата активност подобряват снабдяването на мозъка с кислород, което води до по-доброто му функциониране.

 

Колкото повече спортуваш, толкова по-голям е шансът да започнеш да се храниш здравословно и като цяло да водиш здравословен начин на живот.

 

Тренировките ще те накарат да излезеш навън, без значение какво е времето. Разбира се, освен ако не тренираш само навън и тренировката ти не зависи изцяло от метеорологичните условия.

 

След като направиш една хубава тренировка, усещаш прилив на енергия и си напълно готов да изпълниш всичките си ежедневни задачи.

 

Когато спортуваш някъде, ти искаш или не се запознаваш с нови хора, някои от които са готини и може да ти станат приятели. А и може да си намериш ново гадже във фитнес залата, защо не?

 

Обожаваш момента, когато се прибереш вкъщи след тренировка, вземеш си душ и заспиш в леглото като бебе.

 

Тренировките може да бъдат най-различни. Може да тичаш в парка или на стадиона, може да ходиш в супер модерен фитнес, където те тренира адски секси инструктор, може да си правиш упражненията у дома с помощта на клипчета от интернет, може да ходиш на групови занимания като аеробика, пилатес и т.н. Няма значение какво правиш, важното е да спортуваш редовно и физическата ти активност да е на ниво.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...