.

Ефективни упражнения за стегнат бюст

Ефективни упражнения за стегнат бюст
Снимка: iStock

Представителките на нежния пол, които редовно посещават фитнес залата, обикновено тренират всяка друга част на тялото си, но не и гърдите. А има доста упражнения, които ще направят бюста ти по-стегнат и привлекателен. Кои са те?

 

Упражнения с медицинска топка

 

Застани с широко отворени крака и сложи пред себе си медицинска топка. Наведи се, вземи я и я вдигни високо над главата си. След това я пусни на нивото на таза. Може да отпуснеш топката и между коленете за допълнително натоварване, ако искаш. Повтори това упражнение 20 пъти в рамките на 1 серия. Направи 2-3 серии за една тренировка.

 

 

Лицеви опори

 

Тези упражнения ще ти помогнат да стегнеш както бюста си, така и мускулите на гърба. Може да ги правиш във фитнес залата, а може и вкъщи. В началото ще ти бъде трудно и ще правиш малко на брой лицеви опори, но с времето ще свикнеш и ще станеш по-добър. А след като вдигнеш бройката, резултатите няма да закъснеят.

 

Упражнения с гирички и фитбол

 

За това упражнение са ти необходими фитнес топка и две гирички. Легни върху топката, стъпи на пода и използвай краката за опора. Вземи по една гиричка във всяка ръка и вдигай ръцете си нагоре. Старай се лактите да са опънати и ръцете максимално изправени.

 

Вдигане на тежести

 

Това упражнение може да го правиш и у дома, стига да имаш постелка за йога и гирички. Легни върху постелката и вземи по една гиричка във всяка ръка, като вдигаш ръцете си право нагоре. Това упражнение може да го изпълняваш и във фитнес залата както с гирички, така и с по-лека щанга.

 

Кофички

 

За да изпълниш това упражнение, ще са ти необходими пейка, стол или легло. Сложи ръцете си отстрани на тялото, като пръстите сочат напред. Изпъни краката, като използваш единствено ръцете си. Повдигни се и спусни долната част на тялото, като използваш за опора само ръцете си. Повтори упражнението 20 пъти за 1 серия. Направи 2-3 серии за една тренировка.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...