.

Тренираш често, а не отслабваш. Защо?

Тренираш често, а не отслабваш. Защо?
Снимка: iStock

Колкото и време да прекарваш във фитнес залата, колкото и усилия да полагаш по време на тренировки, ако не спазваш някои основни правила, няма да успееш да се сдобиеш с така желаното тяло.

 

Виж кои са най-често допусканите грешки от трениращите, които саботират отслабването:

 

Тренираш прекалено често – мислиш си, че колкото повече тренираш, толкова по-бързо ще се отървеш от излишните мазнини. Да, ама не! При прекомерното трениране тялото няма достатъчно време да се възстанови. Ако тренировката ти трае 1 час, достатъчни са ти 3 седмично, за да постигнеш желаните резултати. Ако може да отделяш по 30 минути на ден, няма да ти навреди, ако спортуваш ежедневно.

 

 

Вдигаш твърде много тежести – колкото повече вдигаш, толкова повече увеличаваш мускулната маса, която е по-тежка от мазнините. Това е добре, защото тялото ти ще изглежда по-добре, но пък е възможно кантарът да показва същите килограми като преди. Ако целта ти е да свалиш килограми, внимавай с тежестите.

 

Не се храниш правилно – освен тренировките, и храненето е важно, когато човек иска да отслабне. Здравословният режим на хранене е от голямо значение, затова внимавай какво и по колко ядеш. Нито трябва да прекаляваш с яденето, нито да се храниш недостатъчно и да тормозиш организма си.

 

Прекаляваш с кардио тренировките – по време на този тип тренировки се упражнява сърцето и се ускорява метаболизмът. С течение на времето обаче тялото започва да трупа мазнини, за да бъде по-издръжливо при натоварване.

 

В живота ти има доста стресови моменти – колкото повече си стресиран, толкова по-малък е шансът да се отървеш от излишните килограми.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Ospi
преди 7 години
3
1
!
Отговори
А аз да добавя че който яде много ще качва, който яде малко ще сваля. С други думи яжте в калориен дефицит и свалянето е гаранция, дори без кардио.
Страница 1 от 1