.

Готини идеи за тренировки през зимата

Готини идеи за тренировки през зимата
Снимка: iStock

Навън е студено и най-вероятно си мислиш, че единствената възможност за спортуване е ходенето на фитнес. Всъщност дори през студените зимни месеци може да спортуваш на открито, стига да си облечен подобаващо. Ако си от хората, които не се притесняват от студа навън, то може да поддържаш фигурата и тонуса си със следните зимни дейности:

 

Тичане – за да избегнеш нежелани травми, трябва да тичаш на изчистен терен и да си облечен с подходящи дрехи и обувки. Ако обичаш да бягаш, не се отказвай от любимото си занимание въпреки ниските температури навън.

 

Разходка в планината – тя може да бъде наистина натоварваща и ползотворна през зимата. Препоръчително е обаче да бъдеш добре подготвен физически, за да не се превърне разходката от удоволствие в мъчение. Затова съобрази избора на маршрут с възможностите си.

 

 

Замерване със снежни топки – това предложението определено е по-детско от останалите, но е и доста по-забавно. Самото замерване не е особено натоварващо, но бягането в снега тренира и укрепва мускулите на краката. Така че покани приятели на бой със снежни топки и тренирай, докато се забавлявате и си припомняте детството.

 

Спускане с шейна – още едно предложение, което се практикува основно от деца, но има и възрастни, които се забавляват, когато навън има достатъчно сняг. Самата тренировка не е спускането с шейната, а разходка нагоре по хълма, от който се спускаш.

 

Пързаляне с кънки – това е страхотно кардио, което ще ти помогне да изгаряш калории, докато се забавляваш с приятелите си. Колкото по-бързо караш, от толкова повече мазнини ще се отървеш.

 

Зимни спортове – през студените зимни месеци може да караш ски или сноуборд, стига, разбира се, да можеш. А ако не можеш, време ти е да се научиш, защото и двете неща са много готини и приятни. А и няколко часа спускане по пистите ще ти помогне да изгориш повече калории, отколкото по време на тренировка във фитнес залата.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...