.

Топ 4 на най-разпространените фитнес митове

Кое е мит и кое факт?

Топ 4 на най-разпространените фитнес митове
Снимка: outnow.ch

Прекарвате много време във фитнес залата, но не виждате резултати? Това е един от най-големите проблеми на трениращите в днешно време.

 

 

Да, благодарение на интернет през XXI век имаме достъп до огромно количество информация, но тя не винаги е точна.

 

Вижте 4 от най-разпространени фитнес мита, в които вярват дори и някои от големите "експерти".

 

Мит: Коремни преси са ключът към плосък корем

 

Факт: Това със сигурност е най-емблематичното упражнение за корем, но правенето на коремни преси всъщност не е най-добрият начин за отслабване в средната част на тялото. Ако не горите калории, пресите няма да ви избавят от наличието на мазнини в коремната област. Най-важен е калорийният дефицит, който е ключът за това да губите мазнини. Това упражнение може дори да се окаже опасно, тъй като при неправилно изпълнение се натоварва значително кръста.

 

Затова Мит: Колкото повече се потите, толкова повече мазнини горите

 

Факт: Редовно се чувствате подгизнали след следобедната ви тренировка? Съжаляваме, но това не означава непременно, че сте изгорили повече калории от обикновено. Потенето е биологичен отговор на необходимостта от охлаждане на кожата и регулиране на вътрешната температура на тялото. Не е задължително това да се дължи на вашето пълно отдаване на упражненията във фитнеса, а на други фактори, като температурата в помещението или вашата лична физиология.

 

Мит: Разтягането помага на тялото ви да се възстанови по-бързо

 

Факт: Дръжте се да не паднете. Ново изследване на Университета в Милано върху ефектите на методите на възстановяване не откри съществени промени в нивата на кръвната лактат (мярката за това колко уморени са мускулите ви) при правещите и неправещите стречинг след тренировка. Въпреки всичко разтягането остава полезно, когато говорим за увеличаването на подвижността на ставите.

 

Мит: Трябва да се потите в продължение на поне 45 минути, за да имате здравословна полза

 

Факт: Дори и да разполагате с едва половин час на ден за трениране, или дори 10 минути, и това е достатъчно, за да предотвратите развиването на сърдечно-съдови заболявания. Все повече и повече изследвания са насочени към силата на кратките тренировки, като някои тях ги поставят на дори по-челна позиция от продължителните натоварвания. Според анализ на Университета в Аризона ежедневна разходка, разделена на три части по 10 минути, има по-положителен ефект от една 30-минутна. Разбира се, най-важното, за да сте здрави, е да сте активни през повечето дни от седмицата, ако искате да се разделите с някой друг излишен килограм. По-добре всеки ден по малко, отколкото един път седмично в рамките на няколко часа.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...