.

Как да се справим с изтощената от студа коса

Зимата прави косата и кожата сухи

Как да се справим с изтощената от студа коса
Снимка: Instagram

Зимата може да бъде доста брутална към нашите коса и кожа. Разликата в температурите навън и тези у дома се оказва предизвикателство за нашия организъм.

 

Много е важно да се грижим за тялото си отвътре, но грижата отвън също може да помогне да избегнем белене и болки в скалпа или косопад.

 

Вижте няколко съвета (особено ако боядисвате косата си) как да се погрижим за косата си, след преминаването на най-студените месеци:

 

Какво да включим в грижата за косата

 

Използвайте подхранващ балсам всеки път. Не бива да пропускате това, защото той прави косата по-еластична и улеснява разресването, а през зимата косата става по-суха и се къса много лесно - нещо, което бихте могли да избегнете след употреба на подходящ балсам.

 

Не забравяйте маските за подхранване. Опитайте да правите маска веднъж седмично - много добър вариант е съвсем лесната домашна процедура със зехтин и кокосово масло в равни дози.

 

Просто нанесете по дължините, сложете шапка за баня и след това хавлия, за да затоплите скалпа и косата да поеме повече полезни съставки.

 

Маската се прави на измита коса и ще бъде чудесно, ако успеете да я отмиете само с вода, без да използвате шампоан.

 

Какво да избягваме през зимата

 

Сухият шампоан е много лош избор за студеното време. Вместо това може да опитате с пилинг маска на скалпа. За целта ви трябва малко шампоан за коса и щипка сода за хляб. С лек масаж втрийте това в скалпа, а после отмийте обилно с вода.

 

Снимка: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...