.

5 правила за бръснене на бикини зона

Без да си причинявате дискомфорт

5 правила за бръснене на бикини зона
Снимка: Pixabay

Бръсненето на бикини зоната може да изглежда съвсем лесно, но ако го направите набързо може да си причините дискомфорт - раздразнена кожа и дори рани. А това е лесен начин за развитие на бактерии по влагалището.

 

Вижте 5 правила за бръснене, за да избегнете неприятните последствия:

 

1. Избор на бръсначка

 

Не случайно са създадени бръсначки специално за жени. Изберете такава, която има подвижни ножчета, които могат да следват извивките ви и също така така с повече остриета, защото когато правите по-малко движения по време на бръснене, вашата кожа няма да бъде така раздразнена.

 

2. Подготовка на кожата

 

Преди бръснене измийте бикини зоната с топла вода, за да стане кожата ви по-мека. Също така може внимателно да я ексфолирате, за да се отървете от мъртвите клетки и косми.

 

За да улесните процедурата може също да използвате ножици преди да стигнете до бръсненето.

 

3. Крем за бръснене

 

Не използвайте сапун! Кремът за бръснене е създаден специално за тази цел - той прави защитен слой върху кожата и  я предпазва от остриетата на ножчето.

 

Ако не разполагате с крем за бръснене под ръка, може да използвате хидратиращ шампоан или балсам. Бъдете внимателни и избягвайте контакт с гениталиите.

 

4. Следвайте посоката на космите

 

Никога не бръснете бикини зоната в обратна посока на растежа. Кожата там е твърде чувствителна и това ще причини нараняване.

 

5. След бръснене

 

Не забравяйте да се погрижите за кожата си след бръснене. След премахване на космите бързо измийте зоната.

 

След подобна процедура кожата ви ще бъде суха и възпалена. Нанесете лек крем, който да успокои зоната.

 

И не забравяйте - окосмението по тялото е там с причина. Ето защо, когато решаваме да го премахнем трябва да спазваме определени стъпки и да бъдем внимателни.

 

Снимка: Pixabay


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...