.

Съвети за красота от Клеопатра и Мерилин Монро

Почувствайте се като царица

Съвети за красота от Клеопатра и Мерилин Монро
Снимка: Instagram

1. Баня като на царица

 

Клеопатра е известна със своите бани с прясно мляко. Тя обичала да си прави маски с мляко и розова вода на лицето и врата. Ако решите да опитате, оставете да подейства за 10-15 минути. Млякото има едни от-най-добрите хидратиращи съставки.

 

2. Мека кожа

 

Египетската царица е известна и с друга процедура, която прави кожата мека и създава равен тен. Това е комбинацията на прясно мляко с мед. Тези съставки може да смесите за маска на лицето или да ги добавите във ваната, когато се къпете (2 литра мляко и малко мед).

 

За да се отърве от мъртвите клетки и съживи кожата на тялото си, Клеопатра заръчвала на слугите да обтриват кожата й с пилинг маска от морска сол и сметана (2 лъжици сол и 3 лъжици заквасена сметната). Масажирайте 5 минути и изплакнете.

 

 

3. Грим за чаровници

 

Гримьорите на емблематичната холивудска звезда неведнъж са споделяли, че Мерилин Монро държи да има на устните си поне 5 нюанса червено! Контрастът на тъмните тонове по края и светлите към средата създава усещане за по-голяма плътност.

 

Мерилин много се страхувала от вредите, които могат да причинят слънчевите лъчи. Затова въпреки че има много снимки на плажа, екранната сирена винаги нанасяла плътен слой вазелин върху кожата си, за да не потъмнее.

 

Монро вярвала, че леката чупка е от съществено значение при веждите. Според нея те придавали невероятен чар и тя винаги добавяла малко молив, за да подчертае този ефект.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
pipinana
преди 6 години
1
1
!
Отговори
interesni praktiki
Страница 1 от 1