.

Кое е по-важно за мъжете - сексът или храненето?

Отговорът ще ви изненада

Кое е по-важно за мъжете - сексът или храненето?
Снимка: Pexels

С времето всяка жена констатира, че в главата на партньора й се върти предимно една и съща мисъл.

 

И учудващо или не, в повечето случаи това не е мисълта за храната, а за секса. Доколко въпрос на късмет е това, всяка жена може да прецени сама за себе си. Сигурно е едно – мъжете не може да бъдат обвинявани за това, че мислят предимно за секс, защото това е правило, закодирано в особеностите на мъжкия мозък. 

 

А по-важното е, че сексът е дотолкова дълбоко закодиран в мозъка на мъжете, че той е склонен да го приоритизира пред храненето, напук на стремежа към оцеляване. Може да звучи налудничаво, но точно това е заключението на научен екип, проследил първосигналното отношение на мъжете към секса, а данните са оповестени в авторитетния журнал Nature. 

 

Проучването е проведено съвместно от британски и американски учени. Те установяват много интересна зависимост. Поставени в условията на продължително гладуване, но в присъствието на жени, мъжете са по-склонни да търсят удовлетворяване на сексуалния си нагон, отколкото на глада. В основата на този феномен стоят анатомични особености на мъжкия мозък.

 

Тайната се крие в наличието на специфична двойка неврони, които мъжете притежават, а жените – не. Те се означават като мистериозни клетки на мъжкия пол (mystery cells of the male, или МСМ).

 

Макар мъжете и жените да имат много подобно вродено отношение към секса, наличието на въпросните нервни клетки в мъжкия мозък изцяло променя инстинктивното отношение на мъжете към сексуалния нагон.

 

Още по темата можете да прочетете тук.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...