регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Иновации: Създадоха синьо вино

Какво представлява нестандартната напитка?

Иновации: Създадоха синьо вино
Снимка: Bored Panda

Няма нищо по-приятно след уморителен ден да вземеш глъдка въздух със свежо вино в ръка и хубав филм. А защо виното да не бъде в син цвят? Кой е казал, че напитката може да бъде единствено бяла, червена или розе?

 

Испанският стартъп Gik постави началото в разбиването на този стереотип като създаде коренно различен продукт в силно конкурентната винарска индустрия. Така се появява новото вино с нестандартен цвят и сладък вкус. 

 

Според екипа, винената индустрия в Испания има нужда от революция. Производителите откриват своето вдъхновение в книгата „Стратегията Син океан”, която разказва за съществуването на червени океани – пълни с акули, които ракъсват рибни популации.

 

Така водата придобива червен цвят. След прочита идва идеята червената течност да се превърне в синя. Цветът се получава чрез пигмента в кожата на гроздовите зърна – антоцианин, и друг естествен оцветител – индиго. Виното е комбинация от бяло и червено грозде от четири области в Испания. Няма нови правила предназначени за иновативната напитка.

 

Съобразяваме се с класическия етикек за консумация на вино. Препоръчителната температура е 13 градуса.

 

Питате се с каква храна може да съчетаете синьото вино? Отговорът е неустоим – суши, начос с гуакамоле, паста карбонара или пушена сьомга. Разбира се това са просто предложения, защото целта на напитката не е да създава стереотипи, а да ги разбива.

 

 Екипът на създателите се състои от младежи, чиято цел е да се преборят с консервативните разбирания за виното. Те нямат опит в направата на напитката, но имат намерението да покажат нещо ново и интересно. Споделят, че идеята изниква на шега. Събирали се, за да експериментират и по случайност улучват право в десетката.

 

Младите изобретатели не са на мнение, че трябва да си специалист, за да можеш да се наслаждаваш на чаша хубаво вино. Трябва по-скоро да си ценител и да обръщаш внимание на иновациите, на качествените напирки и на невероятните вкусове. „Ние не вярваме в правилата за дегустация на вино и не мислим, че трябва да се наложи да изучавате Библията на винопроизводството, за да се насладите на чаша вино”, пишат новите винопроизводители.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
fls63
преди 10 месеца
0
0
!
Отговори
Така нареченото синьо вино съществува от преди няколко години.
Страница 1 от 1