.

10 начина да се отървем от лошото настроение

Кои са те?

10 начина да се отървем от лошото настроение
Снимка: Instagram

Как да започнем деня си с усмивка на лице? Алармата звъни в 7: 00 и последното нещо, за което се сещаме, е да грабнем доброто настроение, свежите мисли и цветните дрехи.

 

Излизаме, срещаме се с различни хора, някои ни носят положителни емоции, други не чак толкова. Възлагат ни различни задачи, решаваме различни проблеми... Ежедневие.

 

Замисляли ли сте се как да предадем цвят на ежедневието си и да се преборим с негативното настроение.

 

Ето 10 съвета (оръжия) срещу лошото настроение и еднообразието:

 

1. Когато алармата ви събуди се протегнете и помислете за задачи, срещи и пр., които ви предстоят. Помислете си как правите всички тези неща в полза на вашите потребности, а ако не намирате такава...просто спрете да ги правите.

 

2. Станете навреме, за да имате възможност да мислите за положителни неща, да сложите усмивката на лицето си и да се заредите с огромна доза свежест. В противен случай ще мислите колко време бихте закъснели.

 

3. Приятната музика докато пътувате към офиса, университета и пр. върши чудесна работа за ден, изпълнен с щастие.

 

4. Когато ви заобиколят намръщени хора, пръскащи негативна енергия, усмихвайте се. Те биха се почувствали много по-неловко от вас...а защо не и да започнат да се чувстват щастливи?

 

5. Когато някой ви накара да направите нещо или да го придружите някъде, помислете дали наистина искате. Ако имате потребност, отидете, ако не, откажете. Научете се да казвате „НЕ”.

 

6. Имате нужда от почивка? Вземете я дори за 2, 3 или 5 минути. Работата няма да свърши никога, но силите ви – да.

 

7. Не очаквайте хората да имат гадателски способности. Когато нещо не е наред между вас и приятелят, приятелката или родителите, споделяйте. Не е възможно да се реши общ проблем, ако само вие знаете за него.

 

8. Не се опитвайте да се харесате на хора, към които дори вие нямате симпатии, независимо дали причината е, че биха ви били от полза в професионален, социален или какъвто и да било план.

 

9. Клишето „Бъди себе си” тук играе важна роля. За да не се изморите от своята, просто бъдете естествени.

 

10. Всеки ден поставяйте своите цели и ги следвайте неотлъчно. Усмивка, цветни дрехи, позитивни мисли, хубава музика и сте готови да скочите в приключението, наречено ежедневие!


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...