.

Топ 4 на най-странните храни в света

Кои са те?

Топ 4 на най-странните храни в света
Снимка: Instagram

Храните по света са най-разнообразни. Някои от тях изглеждат невероятно вкусни, други не чак нолкова...а трети са същински ад за нас.

 

Те са нетипични и не всеки би ги вкусил, разбира се изключваме народите, за които са присъщи.

 

Ето ги и тях. 4 от най-странните храни в света.

 

1. Балут – зловещ азиатски специалитет

 

Това ястие представлява варено пиле...Не виждате нищо нередно? Помислете пак...пиленцето е още в черупката си в очакване на своата първа глъдка въздух...е остава си само с очакването. Въпрос на вкус е доколко пилето трябва да бъде развито преди да се сготви. Обикновено яйцата се варят от 14-тия до 21-вия ден на развитието на зародиша. Като всяко азиатско ястие и това се поднася с характерните подправки – чили, чесън или оцет. Балутът е мощен афродизиак, а и се справя с махмурлука.

 

2. Пълнена камила с овца и пилета

 

Това ястие се приготвя за много специални поводи, като сватби, нов член от семейството или почитане на религиозен празник. Ястието няма нужда от излишни обяснения. То говори само за себе си. Камилата се пълни с млада овца...но това не е всичко в животното се поместват и пълнени кокошки. Тяхната плънка се състои от риба и варени яйца. Цялото това съчетание са поднася върху канапе от ориз и булгур.

 

3. И наздраве от Виетнам...със змийско вино в ръка

 

За приготвянето му е необходима много отровна змия, най-добре кобра, насекоми, гущери, костенурки, корени, билки. Сместа трябва да отлежи на тъмно няколко месеца. Тя обаче не е отровна, а напротив. Етанолът във виното неутрализира отровата.

 

4. Добре дошли в Китай. Ще ви посрещнат с „Лястовиче гнездо”

 

То се нарича още „хайвера на Изтока” и се приготвя вече 400 години. Основната съставка е слюнковото гнездо на пещерната лястовица. Тези гнезда са сред най-скъпите животински продукти. Звучи ви ужасно? А може би е време да опитате някой деликатес.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...