.

Как да си доставяме удоволствие?

Малките неща в живота

Как да си доставяме удоволствие?
Снимка: Instagram

Ежедневие...всеки иска нещо от вас – дали ще е приятелска услуга или част от професионалните задължения.

 

Всеки ден се съобразяваме с нечии потребности, което, разбира се, е неизбежно. Колко често, обаче, се замисляме за нашите нужди и това, което наистина искаме да направим, кое е мястото, на което искаме да бъдем.

 

Факт е, че често загърбваме тези неща и се пускаме по течението без да се замислим, че по-важно от всичко са нашите потребности и това как ние се чувстваме. Това твърдение е подкрепено от експерименти, правени от психолози, които се занимават с хора, получаващи често получават паник-атаки. Горният абзац отговаря на въпроса как се достига до подобно състояние.

 

Когато не удовлетворяваме потребностите си, изпадаме в панически състояния. Те се изразяват е трудно поемане на въздух, „бучка в гърлото”, „безтегловност” и пр.

 

Сега е моментът да се замислите отново дали е важно да правим това, което искаме или поне да се доближаваме до желанията си. Когато имате куп задължения, но мозъкът ви отказва да работи. Замислете се какво искате да вършите в този момент.

 

Имате нужда да пуснете хубава музика и да налеете чаша хубаво вино или да се разходите в парка? Давайте! Работата няма да избяга за няколко минути, та дори и половин час. Не само че ще успеете да я свършите, но и ще го направите качествено.

 

Приятели ви се обаждат, за да излезете, но ви се иска да останете вкъщи и да пуснете някой разтоварващ филм? Направете го и им кажете истината. Всеки човек има нужда да прекара малко време със себе си. А и това е вашата потребност в този момент. И обратно, ако ви се излиза го направете и не мислете за нещата, които имате за вършене.

 

Признайте си, няма да започнете да работите петък вечер в 10 часа вечерта. Не пренебрегвайте себе си – това е пътят към добре свършената работа, доброто настроение и незабравимите моменти.


Реклама Инвестор.БГ


Още за...
teenlife
Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...