.

7 черти на истинските лидери

По какво можем да ги познаем?

7 черти на истинските лидери
Снимка: Instagram

Когато изникне даден проблем, чуваме най-различни мнения по въпроса. Кое от тях е най-значимо обаче? На кого да се доверим? Разбира се, на лидера на мнение.

 

Той е компетентен за всичко, което казва. Ако не е, просто си мълчи и не говори по дадения проблем.

 

Това е човек, който преди да говори мисли, проучва и чак тогава действа. Разбира се това е перфектния лидер на мнение. Има и такива, чието единствено качество е да са до болка убедителни.

 

С какво се различава перфектният лидер на мнение:

 

1. Говори уверено

 

Лидерът на мнение никога не се съмнява в себе си и в това, което знае. Той вярва в думите си и го показва ясно. Това е основна стъпка при изграждане на доверие у другите към вас

 

2. Не говори прекалено високо

 

Лидерът на мнение не си позволява да повишава тон, защото това е знак за неувереност, непълноценност. Който говори нещо, в което е сигурен, ще говори нормално, дори тихо.

 

3. Стои с отворени ръце

 

Отворените ръце са знак за добронамереност. Лидерът на мнение винаги трябва да бъде отворен към останалите и да не демонстрира власт (ако сопре пръстите на едната си ръка в тези на другата).

 

4. Не оспорва чуждо мнение, а защитава своето

 

Лидерът цени всяко едно мнение, но не пропуска да защити своето с факти и познания. Той никога няма да тръгне да обяснява защо някой не е прав, а ще се обоснове защо неговото мнение е вярно според него.

 

5. Дава свобода на всички да имат собствено мислене, но в същото време предава своето

 

Лидерът на мнение винаги предава своето на останалите, но не пропуска да им даде свобода на мислене. Той не съди хората, които имат мислене, различно от неговото по даден проблем.

 

6. Изслушва всички преди да говори

 

Този човек никога не говори пръв. Лидерът на мнение първо слуша и след това изразява своето стегнато и с ясни агрументации.

 

7. Не действа импулсивно

 

Лидерът на мнение винаги обмисля и :опипва почвата” преди да действа. Той залага на сигурното.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...