.

3 черти на истинския приятел

Как да го познаем?

3 черти на истинския приятел
Снимка: Instagram

В днешно време думата приятел често губи своя истински смисъл. В ежедневието си срещаме всякакви хора. Те постепенно започват да се приближават към нас и започваме да ги наричаме приятели.

 

Но достойни ли са за това, а ние достойни ли сме? С една дума пасваме ли си един друг.

 

Често не се замисляме върху това. Вследствие на което споделяме важни за нас неща без да сме сигурни, че те ще останат тук и сега.

 

Как да знаем кои приятели са истински за нас?

 

1. Истинските приятели не разпитват, те слушат.

 

Когато нещо не е наред, те усещат от километри, но не заливат с безброй въпроси. Приятелите предразполагат и създават нужда у нас на споделим. След това не се чувстваме натоварени от нелепо любопитство, а по-скоро разтоварени от това, че сме излели чувствата си в сигурни ръце.

 

2. Истинските приятели реагират нормално, каквото и да им споделите.

 

Те няма да се ядосат или поне няма да го покажат. Ще се опитат да намерят решение за случилото се и ще ви подкрепят. Няма да ви нахокат, а точно обратното – ще ви дадат съвет.

 

3. Приятелите с главно "П" не се натрапват.

 

Те са там и винаги можете да разчитате на тях. Няма да се разсърдят, ако решите да отидете някъде с друга компания, вместо с тях. Обичат ви и за това ви дават свобода. На ясно са, че вие сте отделна личност със собствен живот и все пак винаги можете да протегнете ръка към тях – те ще я хванат.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...