.

Кражбата - лъжа, изневяра и още нещо

Какво всъщност е кражбата

Кражбата - лъжа, изневяра и още нещо
Снимка: Instagram

Кое е най-непростимото? Замисляли ли сте какво не бихте забравили никога и кое е нещото, което би ви обидило безвъзвратно – изневярата, лъжата, ревността до лудост? И все пак най-страшното от всички тези неприятности е кражбата. Тя се отразява във всичко и тя е тази, която всички ненавиждат и от която всички се пазят без дори да осъзнават. Тя е цялото зло, събрано на едно място.

 

Питате се защо? Кражбата има много лица – лъжата, ревността, изневярата, дори и убийството.

 

Когато човек лъже, той краде правото на отсрещния да знае истината. Това е едни от най-непростимите кражби на света. Не съществува такова нещо като благородна лъжа или безобидна лъжа. Лъжата е кражба и то една от най-грозните.

 

Когато човек е част от изневяра, той отнема на някого правото да има верен човек до себе си, краде възможността да има пълноценно семейство. Освен това взима нуждата на партньора си да знае истината и да намери човек, който наистина да цени отношенията.

 

Убийството също е вид кражба – най-жестоката и най-непростимата. Когато човек убива, краде нечий живот, както и краде от близките и приятелите на пострадалия щастието и това да бъдат до този човек.

 

Нагрубяването също е кражба. Крадеш от някого усмивки, щастие и спокойствие. Колкото и някой да твърди, че не се влияе от чужди приказки по негов адрес, истината е, че всеки се интересува от мнението на другите, което е нормално. Ние сме общество. Ако трябваше да бъдем единаци, които не се интересуват от чуждите думи, щяхме да живеем сами без присъствието на други хора около себе си.

 

Тези кражби са много по-непростими от тов ада откраднеш вещ – всъщност най-незначителната форма на понятието „кражба”.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...