.

4 причини да сме си самодостатъчни

Защо е добре да сме си достатъчни?

4 причини да сме си самодостатъчни
Снимка: Instagram

Повечето хора са щастливи, когато имат някого до себе си. Те имат нужда от добра дума, прегръдка и вярност. Тези неща наистина са необходими, те ни правят хора, създават безброй прекрасни семейства и достойни дечица. Но как да стигнем до тези ценности. Те не идват наготово прост така. Бягат дори, искат до тях да стигнат силни хора, които могат да се справят с живота и знаят, че не е игра, в която се стремиш да победиш. Това е игра, която играеш за да се гордееш със себе си и да се обичаш такъв, какъвто си, защото ти решаваш това.

 

4 причини да си бъдем самодостатъчни

 

1.Трябва да умеем да се справяме сами с трудностите, за да ценим човека до нас. Така ще знаем колко е трудно да се борим без да имаме някой, който да ни помага и подкрепя. Ако непрекъснато ни насочват и ни подават ръка, би ни било трудно да ценим правилния човек.

 

2.Трябва да уважаваме себе си, за да може да имаме уважение към останалите и да имаме моралното право да очакваме такова от тяхна страна.

 

3.Когато се чувстваме добре във времето, в което сме сами, тогава сме наистина свободни. Освободени сме от мрачни мисли, непременната нужда някой да бъде до нас и да ни държи за ръка. В този момент ставаме хора. Как да го постигнем? Нека си дадем време, в което сме сами със себе си и това ни стига.

 

4.Когато сме си самодостатъчни, сме в пъти по-уверени в това, което правим. Съответно можем много по-адекватно да взимаме решения и да се справим в трудна ситуация. Знаем, че нашето решение е правилно и нямаме нужда от оценка. Разбира се, когато има някой, който иска да даде своето мнение, то винаги е полезно, но в някои ситуации сме сами и се налага да вземем бързо и правилно решение. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...