.

Как да приготвим у дома шоколадов чийзкейк?

Бързо, лесно и вкусно

Как да приготвим у дома шоколадов чийзкейк?
Снимка: Instagram

Кой не обича шоколад?! Това е риторичен въпрос. И все пак има и такива, които не харесват тази божествена храна...Как живеят тези хора?! Това е друга тема.

 

На вашето внимание: ШОКОЛАДОВ ЧИЙЗКЕЙК:

 

За блата:

 

25 бисквитки Орео

 

60 гр. краве масло

 

За плънката:

 

265 гр. натурален шоколад

 

680 гр. крема сирене

 

125 гр. пудра захар

 

360 мл. сладкарска сметана

 

1 с.л. ванилия

 

100 гр. кристална захар

 

За глазурата/украсата:

 

174 гр. натурален шоколад

 

60 гр. масло

 

Приготвяне:

 

Намазнява се дъното на кръгла форма за торта (с отделящ се ринг). Бисквитите се смилат и се смесват с разтопеното масло.

 

Разбъркват се докато се получи еднородна смес.Сместа се изсипва е намазнената дорма и се формира блат. Трябва да бъде равномерно разпределена.

 

Слага се в хладилник за 10 минути. През това време се приготвя плънката.В купа се разбиват с миксер крема сиренето и захарта до получаването на гладка смес.Шоколадът се разтопява на водна баня и се остава настрани докато леко се охлади.

 

В друга купа се разбива вметаната, като постепенно се добавят пудрата захар и ванилията. Разбива се до получаването на пухкава смес.

 

Крема сиренето и охладения шоколад се смесват.Добавя се и битата сметана и се разбърква до получаването на еднородна смес. Сместта се изсипва върху блата, оформя се и се оставя в хладилник за минимум 6 часа, ако имате търпение, е добре за 1 нощ.

 

При поднасяне украсете с шоколада и разстопеното краве масло. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...