.

3 начина да бъдем естествени

Как да го постигнем?

3 начина да бъдем естествени
Снимка: Instagram

Ежедневието ни налага непрекъснато да играем роли. Правим го несъзнателно независимо дали ни харесва или не.

 

Понякога трябва да се се правим, че се чувстваме добре тогава, когато не сме и имаме нужда да си починем от всичко, понякога сме длъжни да се усмихваме на хора, които всъщност не искаме и да поглеждаме и пр.

 

Това обаче личи от километри дори и да си мислим, че ние сме единствените, които сме на ясно.

 

Ето как да бъдем естествени:

 

1. Научете се да казвате НЕ

 

Когато не искате да направите нещо, не е необходимо да симулирате желание. Просто кажете НЕ – не е сложно. Съвсем нормално е човек да няма желание да направи нещо в точно определен момент. Няма нищо страшно, а ако не ви разбират, обяснете го без моно много да се впускате в оправдания. Ваше право е.

 

2. Бъдете любезни без лицемерна усмивка

 

Когато не харесвате някого не е необходимо да слагате фалшивата усмивка. Никой не ви задължава да бъдете усмихнати непрекъснато. Просто се дръжте нормално с човека от среща. Какъвто и да е той, всеки заслужава добро отношение.

 

3. Контролирайте езика на тялото си само, когато се налага

 

Езика на тялото е първото нещо, което издава чувствата ни. Много често се опитваме да го контролираме и в повечето пъти не ни се получава. По-скоро изглеждаме неестествено и нелепо. За това се стремете да контролирате сигналите, които изпраща вашето тяло, колкото се може по-малко, а когато се налага, го правете с мисъл. А кога се налага? Когато изглеждаме уморени например, но работата ни не позволява да изглеждаме така. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...