.

Как да разберем, че правим това, което ни доставя удоволствие?

Кои са знаците?

Как да разберем, че правим това, което ни доставя удоволствие?
Снимка: Instagram

Всеки ежедневно се занимава с различни неща без да се замисля дали му доставят удоволстие или не.

 

Не рядко задачите, които ни възлага ежедневието не ни правят щастливи, а по-скоро ги правим по инерция, по навик, но не и с душа.

 

Това безвъзвратно се отразява на резултатите, които постигаме. Много неща можем да скрием, но когато в нещо няма истинско желание, това личи от километри. 

 

Как обаче да разберем, че вършим задачите си без да влагаме чувства:

 

1. Ако ставаме с нежелание за работа, това е ясен знак, че не искаме да сме там, а не че умираме за сън.

 

Замислете се, ако не тръгвахте на работа, а към някое красиво кътче, на което да си поичинете, щяхте да станете дори и преди алармата да започне да ви ръчка. Това е така, защото знаете, че когато се събудите ще бъдете на място, на което ще ви бъде приятно. От тук заключваме, че ако работите това, което наистина искате, сутрин ще ставате с лекота без да се налага да гледате 30 минути сърдито в една точка. 

 

2. Ако броите дните от седмицата в очакване на петък също е знак, че не правите това, което ви доставя удоволствие. 

 

Не замо, че разкрива колко не харесвате работата си, но този навик е способен да ви докара до лудост. Представете си непрекъснато да бъдете в очакване на нещо, което трае 2 дни. Да, уикенда е прекрасен, там имаме време да се срещаме с любимите хора и да правим, каквото и когато пожелаем. И все пак ще е много по-леко, ако се наслаждаваме на всеки миг. Така бихме се насладили и много повече на почивните дни. 

 

3. Ако времето трудно минава, тогава е ясно, че трябва да потърсите друга работа. 

 

Чисто мъчение е да броим минутите, оставащи до края на работния ден. Освен това така не бихме могли да свършим работата си качествено, защото сме заети да мислим колко часове остават до заветния край. Не мъчете вас и работодателя си, а започнете да си търсите работа и обмислете добре бъдещото си решение. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...