.

Как да разпределяме задачите си?

Бъдете организирани

Как да разпределяме задачите си?
Снимка: Instagram

Всеки ден бързаме за някъде, закъсняваме и никога не можем да свършим всичко по план. Мислим как да разпределим задачите си, но никога не можем да намерим решение, защото нямаме време за това. Как да се справим с този проблем на забързаното ежедневие. Как иначе освен със спокойствие. 

 

Не бива да взимаме нещата толкова на сериозно. Разбира се, че е необходимо да вършим задачите, които имаме качествено, но не бива да хабим нервите си за всяко едно нещо, което ни предстои. Хубаво е да даваме всичко от себе си, но не и да рискуваме спокойствието си. Трябва да се научим да го запазим в екстремни ситуации, защото именно то ще ни помогне да помислим трезво. Стресът е този, заради който за момент губим паметта си и не знаем какво да направим, за да вземем най-правилното решение.

 

Не е необходимо всичко да записваме в тефтер, за да се справяме по-добре със задачите си. Важно е само да се съсредоточим и да знаем, че това е най-важното нещо за добре свършената работа. За миг трябва да бъдем там, където сме мислейки за това, което правим. 

 

Нужно е да правим списък с цели в главата си и да си представим ежедневието като игра, която целим да спечелим или да подобрим рекорда си. Така несъзнателно дори ще свършим всичко навреме и по-качествено отколкто сме си представяли. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...