.

3 съвета за тийнейджъри

Ето за какво е добре да помислите

3 съвета за тийнейджъри
Снимка: Instagram

Ученическите години не винаги са най-хубавите в живота, както твърдят някои хора. Истината е, че това е труден период за младите, в който се формира техният характер.

 

 

1. Помислете за учителите си

 

 

Със сигурност сте си задавали въпроса: „Защо изобщо тези хора са станали учители, след като очевидно са невротични и мразят учениците?”. Рядко сред тях могат да се срещнат недобронамерени хора, всъщност те са много мили и обикновени. Опитайте се да ги разберете – те имат за задача да ви научат и помислете, дали не ви се е случавало да правите тази задача трудна.

 

 

2. Невъзможно е да направите така, че всички да ви харесват

 

 

Не се променяйте, само за да ви хареса някой. Едни ще го правят, а други не. Понякога хората, които се опитвате да впечатлите, всъщност не са ви истински приятели. Не си губете времето, да се правите на нещо, което не сте. Намерете хора, които ще ви харесват каквито сте, а не такива, които изискват от вас да се борите за одобрение.

 

 

3. Разбирайте родителите си

 

 

В тези години от живота, родителите изглеждат много лоши. Възможно е да не можете да се сетите дори едно тяхно положително качество. Но винаги помнете, че не след дълго вие ще се чувствате различно, ще откриете, че можете да бъдете приятели с тях и да им се радвате истински, точно както е било в детските ви години. Припомнете си как преди да навършите 13-14 години, тези хора са били най-ценни за вас и не забравяйте – много приятели ще преминат през живота ви, но родителите ви ще бъдат винаги до вас.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...