.

Как да се преборим с ревността

4 начина да се справим и да бъдем щастливи

Как да се преборим с ревността
Снимка: Instagram

Ревността е яд и тъга. Те се появява когато смятате, че обектът на вашите чувства желае някой друг. Много е вредно когато това чувство ни обземе и започнем да поставяме под въпрос всичко, което нашият партньор прави или казва.

 

 

Дали е закъснял тази вечер повече от обикновено? Струва ви се, че се крие, за да говори по телефона? Всички дреболии се превръщат в знаци, че желае някой друг.

 

Основната причина да ревнувате е несигурността. Когато нямате самочувствие, и виждате във всеки около вас някакво превъзходство, е много лесно да се притесните дали партньорът ви няма да избере друг.

 

Другата основна причина за ревността е, че нямате доверие в хората. Ако сте стигнали до извода, че всички са лоши и нямат нищо против да ви лъжат, със сигурност това ще се отрази и на любовните ви отношения.

 

Ревността е един от основните знаци, че нещо в една връзка не върви. И ако не се преборите с нея навреме, отношенията ще се разпаднат. Ето няколко съвета как да я държите под контрол:

 

 

1. Повярвайте в себе си

 

Започнете да се харесвате първо като външност. Ако не харесвате тялото си – опитайте да направите каквото можете, за да го оформите. Направете си нова прическа, купете си нещо ново и погледнете човека в огледалото – с него ще живеете през целия си живот, няма ли да е по-добре да се харесвате?

 

2. Опитайте да мислите позитивно

 

Да, изглежда много трудно. Трудно е, защото сякаш не е истинско, не е реално. Позитивните мисли ви карат да се чувствате глупаво, защото знаете, че може да грешите. Но не е ли по-лесно да прекарате времето до момента на някакво събитие спокойни, усмихнати и уверени? Никой няма как да знае какво ще се случи, защо да залагаме само на лошото?

 

3. Бъдете благодарни

 

Започвайте всеки ден като се фокусирате върху онова, за което сте благодарни. Може да си запишете на лист за всички неща и хора, за които сте благодарни.

 

Често казваме „мерси“ за разни дреболии, но не се замисляме за значимите неща от живота си. Всички знаем как силно вярващите хора се молят сутрин и вечер на Бог. Има някаква идея в този ритуал и ако трябва да го осъвременим, той ще представлява именно това – да помислим за всичко ценно в живота си. Именно тези мисли ще ни накарат да започнем дена си с усмивка и да заспим спокойно.

 

 

4. Научете се да приемате помощ

 

Помислете за всички ваши приятели и близки, които са се опитвали да ви помогнат. Как реагирахте на думите им досега? Приемайки проблема, той е наполовина решен, затова приемете помощта, която ви предлагат.

 

Никога не е късно да се отърсим от предразсъдъците си и да ги превърнем от спирачка в ценни умения за сегашното и бъдещето.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
pipinana
преди 6 години
2
2
!
Отговори
totalno prekratiavam otno6enia i vsi4ko e nared.
Страница 1 от 1