.

Как да спрем да бъдем така контролиращи

Пълен план за спасение от досадния навик

Как да спрем да бъдем така контролиращи
Снимка: Instagram

Имате ли склонност да искате да държите всичко под контрол? Случва ли ви се партньорът ви да се оплаква, че не му давате и капка въздух? Често ли се чувствате неудобно, когато нещата не вървят така, както очаквате?

 

Има много причини за подобно поведение, но няма да се занимаваме с тях сега. Ще наблегнем на начините да избягаме от манията за контрол:

 

 

1. Започнете да приемате, че нещата вървят по различен начин от този, който бихте предпочели.

 

Важно е да се запитате как се чувствате за това, което се случва. Обикновено усещането за натрапчиво дразнене, което следва веднага след като нещо се случи, е важен знак, че ще бъде задействана контролиращата ви страна. Тогава трябва веднага да се спрете – това е начинът.

 

Помислете какво точно причинява това. Дали да позволите нещо да се случи по различен начин от очаквания е наистина заплаха за вас или вашата безопасност.

 

2. Обмислете очакванията си към партньора

 

Ако се борите с партньора си, който не отговаря на очакванията ви, е време да помислите дали вашите очаквания:

 

Бяха ясно определени

 

Те са разумни и реалистични

 

Ясни ли са на партньора ви

 

Винаги има разлика между "организирането" и карането на всички, които познавате, да се съобразяват с изискванията ви за тях и вашата обща среда.

 

 

3. Изберете кои битки си заслужават

 

От жизненоважно значение е да разпознаете какво е битка, която си струва да се води и какво трябва да оставите просто да се случва.

 

Отделете минута, преди да влезете във всеки потенциален конфликт и да кажете "ще го направя" и помислете дали не е по-лесно да го оставите на течението и просто да промените очакванията си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...