.

Митове за аборта, на които жените все още вярват

Дали представите ни за тази манипулация не са малко остарели?

Митове за аборта, на които жените все още вярват
Снимка: Instagram

Абортът е особен въпрос като се има предвид, че за много жени това е табу. Дамите често живеят в заблуда относно него, изпитвайки ужас от страшните легенди.

 

 

Ново проучване показва именно страхът, в който много жени живеят относно крачката към аборт и евентуалните последици.

 

Изследването е направено над 1000 жени на възраст от 16 до 25 години. Те са отговаряли на въпроси за плодовитостта и намеренията им в случай на евентуална неочаквана или нежелана бременност.

 

Повече от 30% от жените смятат, че прекратяването на бременността ще направи способността им за бъдещо забременяване невъзможна. А около 25% имали опасения, че ще забременеят трудно.

 

Експертът по женско здраве Дженифър Уидър казва, че е много изненадана от констатациите. Тя е учудена колко дезинформирано е младото поколение, което очевидно се осланя на остарели разбирания относно бременността.

 

Тя посочва, че абортът няма влияние върху възможността за последващо забременяване.

 

 

„Ако процедурата се извърши в безопасна и стерилна обстановка и бъде проведена от квалифициран медицински персонал, няма никакви научни доказателства в подкрепа на твърдението, че медицинските или хирургически аборти причиняват безплодие“, казва Уидър.

 

83% от жените казват, че разчитат на интернет като основен източник на информация относно тяхното репродуктивно здраве, защото имат притеснения относно евентуални проблеми с това.

 

Ясно е, че в днешно време голям процент от жените изпитват затруднения при забременяване, но те не се дължат на наличие на аборт, приемане на противозачатъчни или стрес, а главно на напредналата възраст, в която започват да правят опити за деца.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...